Toyota: Tεράστια επένδυση στα ιπτάμενα ταξί!


Οι πάντες θέλουν να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα στα ιπτάμενα ταξί και η Toyota σαφώς και δεν αποτελεί την εξαίρεση σε αυτό.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/1/2020

O στόχος όλων σχεδόν των κατασκευαστών αυτοκινήτων είναι να μετατραπούν, αργά ή γρήγορα, σε εταιρείες παροχής κινητικότητας και βέβαια το ίδιο επιδιώκει και η Toyota. Επίσης η μεγάλη ιαπωνική εταιρεία έχει, όπως δείχνουν τα πράγματα, κατανοήσει τη μακροπρόθεσμη δυναμική των ιπτάμενων αστικών μεταφορών. Έτσι λοιπόν δεν δίστασε να επενδύσει το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 350 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Joby Aviation.

H οποία είναι αμερικάνικη με έδρα τη Santa Cruz και θα είναι ο εν δυνάμει κατασκευαστής της ιπτάμενης μηχανής που βλέπετε. Η οποία, με βάση τον προγραμματισμό, αναμένεται να είναι έτοιμη σε περίπου δύο χρόνια, ενώ από το 2023 η Joby Aviation θέλει να αναπτύξει και υπηρεσίες ιπτάμενων ταξί.

Το εξακινητήριο ιπτάμενο ταξί θα έχει τη δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης προκειμένου και οι εγκαταστάσεις να μην απαιτούν ιδιαίτερα μεγάλους χώρους. Οι επιβάτες του θα μπορούν να είναι μέχρι και τέσσερις ενώ ο πέμπτος θα είναι επαγγελματίας πιλότος, ενώ η πτήση θα είναι απαλλαγμένη από εκπομπές καυσαερίων.

Και αυτό γιατί το ιπτάμενο ταξί θα είναι πλήρως ηλεκτρικό και με μια πλήρη φόρτιση θα μπορεί να καλύψει αποστάσεις μέχρι και 240 km. Με ταχύτητα που θα μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 320 km/h.