Τραγωδία στο Nurburgring: Ένας νεκρός και επτά τραυματίες


Η «πράσινη κόλαση» του Nurburgring επιβεβαίωσε δυστυχώς τη φήμη της με ένα τραγικό δυστύχημα που κατέληξε με το θλιβερό απολογισμό ενός νεκρού οδηγού και τον τραυματισμό άλλων επτά ατόμων.

  • 7/10/2021

Το τρομακτικό δυστύχημα συνέβη την περασμένη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στη διάσημη πίστα του Nurburgring, σε μία ημέρα όπου η πίστα ήταν ανοικτή στο κοινό και επιτρεπόταν η είσοδος ιδιωτικών αυτοκινήτων με την καταβολή ενός αντιτίμου, τα γνωστά open track session.

Το συμβάν ξεκίνησε όταν μία Porsche 911 GT3 αντιμετώπισε ένα σοβαρό μηχανικό πρόβλημα. Ο οδηγός της εγκατέλειψε εγκαίρως την πίστα, ωστόσο, το ψυκτικό υγρό του κινητήρα είχε ήδη καταλάβει ένα μεγάλο μέρος  του οδοστρώματος.

Στο σημείο έφτασε ένας γερανός ώστε να απομακρύνει την Porsche 911, αλλά λόγω του υγρού που είχε πέσει στην άσφαλτο όλα τα διερχόμενα οχήματα που ακολουθούσαν άρχισαν να γλιστρούν πάνω στην πίστα και οι οδηγοί τους να χάνουν τον έλεγχο. Ο οδηγός ενός Mazda MX-5 έχασε το έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με ταχύτητα πάνω στο γερανοφόρο όχημα.

Αμέσως, το MX-5 τυλίχθηκε στις φλόγες και ο 34χρονος οδηγός του έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του. Στο χειρότερο δυστύχημα που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στο Nurburgring, ενεπλάκησαν συνολικά δώδεκα οχήματα, μεταξύ των οποίων και δύο μοτοσικλέτες.

Ο τραγικός απολογισμός ήταν ο ένας νεκρός οδηγός του ΜΧ-5 και τουλάχιστον πέντε σοβαρά τραυματίες, ενώ ακόμα δύο άτομα μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες σε κοντινό νοσοκομείο. Η πίστα του Nurburgring εκκενώθηκε και η κυκλοφορία σε αυτήν διεκόπη μέχρι να απομακρυνθούν τα κατεστραμμένα οχήματα.