Τρέμε Porsche, έρχεται η Hyundai!


ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΦΟΡΑ Η HYUNDAI ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ PORSCHE.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/1/2020

Η Hyundai έχει πάρει πολύ στα σοβαρά τον ρόλο του σπορ κατασκευαστή, και μετά τις επιτυχίες που σημείωσε με τα μοντέλα της σειράς Ν, αρχίζει και βλέπει ακόμα πιο ψηλά. 

Τα μικρά μοντέλα της Porsche, η Boxster και η Cayman μοιάζουν να είναι το επόμενο βήμα, καθώς ήδη αρκετοί κατασκευαστές έχουν σταθεί απέναντί τους, με πιο πρόσφατη την Alpine A110.

Υπάρχει όμως ένα ακόμα όνομα που έρχεται να τα βάλει μαζί τους, και αυτή είναι η Hyundai. H Κορεάτικη εταιρία που μέχρι πριν λίγα χρόνια είχε βλέψεις μόνο στις κατηγορίες ευρείας κατανάλωσης, δοκιμάστηκε με επιτυχία στις σπορ κατασκευές και τώρα θέλει το κάτι παραπάνω.

Με ηγέτη τον Albert Biermann, πρώην διευθυντή του τμήματος BMW M Division, η Hyundai και το δικό της N Division θέλει πλέον να κατασκευάσει ένα κεντρομήχανο σπορ αυτοκίνητο. Ο Biermann σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό Evo δήλωσε ότι "φιλοσοφικά μιλώντας, δεν υπάρχει όριο" στο τι μπορούν να κάνουν. "Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα οικονομικά όρια στο τι αυτοκίνητο θα κατασκευάσουμε, αν και θα πρέπει να έχουν λογικές τιμές σε σχέση με τους αντιπάλους τους σε όποια κατηγορία και αν είναι".

Και συνέχισε ο Biermann: "Αν νομίσουμε ότι είναι σωστό να κατασκευάσουμε έναν αντίπαλο της Porsche, και θεωρήσουμε ότι είναι η σωστή ώρα να το κάνουμε, τότε θα το φτιάξουμε. Είναι τόσο απλό. Έχουμε πολλά νέα μοντέλα σε εξέλιξη και στα πλάνα μας. Η σειρά Ν θα μεγαλώσει ακόμα πιο γρήγορα μέσα στα επόμενα χρόνια, όμως αυτή την στιγμή δεν μπορώ να αποκαλύψω ποιά θα είναι τα νέα αυτοκίνητα που θα κατασκευάσουμε".

Αυτό που μπόρεσε να επιβεβαιώσει είναι ότι θα μπει οκτατάχυτο διπλόδισκο κιβώτιο στο i30N μέσα στη χρονιά και ότι το i30 N Project C Lightweight θα κατασκευαστεί μόνο σε 600 μονάδες. Όπως και να έχει το μέλλον δείχνει λαμπρό για το σπορ τμήμα της Hyundai και το γεγονός ότι έχει τέτοια ευελιξία στην κατασκευή νέων μοντέλων θα πρέπει να ανησυχήσει πολλούς. Ακόμα και την Porsche, όσο και υπερβολικό και αν ακούγεται αυτό.