Τρέμετε Ευρωπαίοι: Έρχεται η απόλυτη λιμουζίνα από την Κορέα


Το Genesis G90 Limousine είναι η κορυφαία έκφρασης αντίληψης των Κορεατών για την απόλυτη πολυτέλεια στα αυτοκίνητα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/2/2019

Αν η S-Class σας φαίνεται μπανάλ (λέμε τώρα...) και τα αμερικάνικα πολυφορεμένα, η Genesis από την Κορέα (η μάρκα πολυτελείας της Hyundai) έχει για εσάς την εναλλακτική απάντηση. Το G90 είναι ότι πιο πολυτελές μπορεί να φτιάξει η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία, και μάλιστα σε πολλά σημεία ανταγωνίζεται τους κορυφαίους ευρωπαίους κατασκευαστές.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μία επιμηκυμένη έκδοση του G90 που μόλις ανανεώθηκε και πωλείται με αρκετή επιτυχία στην Αμερική. Απευθύνεται στην κορεάτικη αγορά (σε πρώτη φάση) και εφοδιάζεται με ότι μπορεί να προσφέρει η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι χώροι που παρέχει στους πίσω επιβάτες είναι πρωτοφανείς, χάρη στην αύξηση των διαστάσεων κατά 29 ολόκληρα εκατοστά σε σχέση με το ήδη μεγάλο "απλό" G90. Όλο σχεδόν αυτό το αυξημένο μήκος πηγαίνει στο μεταξόνιο, κάτι που φαίνεται από τις μεγάλες πίσω πόρτες οι οποίες έχουν πολύ μεγάλο μήκος.

Το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου φθάνει στα 5.945 χιλιοστά, με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 3.450 χιλιοστά. Μάλιστα είναι και ψηλότερο από το απλό G90, φθάνοντας στα 1.505 χιλιοστά.

Το εσωτερικό είναι απλά καθηλωτικό σε ότι αφορά την πολυτέλεια και τις ανέσεις που παρέχει στους λίγους αλλά εκλεκτούς επιβάτες. Τα δύο πίσω καθίσματα είναι τεράστια και μπορούν να ανακλιθούν σε μεγάλο βαθμό, ενώ υπάρχουν δεκάδες παροχές, από δύο τηλεοράσεις έως κεντρική κονσόλα απ' όπου ελέγχονται όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Στο αμάξωμα η έκδοση Limousine δεν έχει σημαντικές διαφορές από την στάνταρ έκδοση, εστιάζοντας περισσότερο σε κάποιες επενδύσεις με χρώμιο στην μάσκα και στο πλάι. Σε ότι αφορά τον κινητήρα, υπάρχει μόνο μία επιλογή στα 5 λίτρα, V8 με 425 ίππους και 520 Nm ροπή. Συνδυάζεται με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς, ενώ υπάρχει και ρυθμιζόμενη ανάρτηση.

Το κόστος της κορυφαίας λιμουζίνας της Hyundai είναι γύρω στα 138.000 δολάρια στην Κορέα και προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για το αν θα εξαχθεί και σε άλλες χώρες.