Τρία Coupe-Cabriolet με λιγότερα από 5.000 ευρώ που αξίζουν την προσοχή σας!


Σκέφτεστε μέσα στο καλοκαίρι την απόκτηση ενός cabrio μοντέλου αλλά τα οικονομικά σας δεν είναι ανθηρά; Βρήκαμε για εσάς τρεις προτάσεις από την πολύ δημοφιλή κατηγορία των coupe-cabriolet στην αγορά των μεταχειρισμένων.

  • 21/7/2021

Η κατηγορία των Coupe-Cabriolet με μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή είχε γνωρίσει τεράστια άνθηση πριν από μία δεκαετία. Οι προτάσεις των εταιρειών ήταν πολλές και το εύρος των επιλογών που μπορούμε να βρούμε σήμερα σε μεταχειρισμένα οχήματα είναι τεράστιο. Βρήκαμε τρία πολύ δημοφιλή μοντέλα και σας τα παρουσιάζουμε και για τα οποία ο μέσος όρος πώλησης στην αγορά των μεταχειρισμένων είναι κάτω από 5.000 ευρώ! Καθόλου άσχημα, καθώς όταν το καλοκαίρι έρχεται και ο ήλιος λάμπει, αυτά τα ανοιχτά κάμπριο μοντέλα είναι τα πλέον κατάλληλα για όλη την οικογένεια και για την εποχή.

Χάρη δε στη μεταλλική τους οροφή, γίνονται πιο εύκολα στη χρήση όλο το χρόνο και το χειμώνα, χωρίς τις... σκοτούρες που φέρνει μία υφασμάτινη κουκούλα.

Volkswagen Eos (2006-2013)

Το Eos βασιζόταν στο πολύ επιτυχημένο Golf V, ενώ είναι πολύ άνετο στο δρόμο και το πιο δημοιλές εμπορικά. Με την οροφή κλειστή, υπάρχουν διαθέσιμα 358 λίτρα χώρου αποσκευών. Αυτό κάνει το Eos το πιο ευρύχωρο των τριών, χωρίς να υπολείπεται ενός κλασικού μικρομεσαίου. Η ειδική κατασκευή της οροφής φέρνει επιπλέον βάρος, καθιστώντας τον βασικό κινητήρα FSI των 1,6 λίτρων στην πραγματικότητα πολύ οριακό. Αργότερα στη γκάμα ήρθαν και οι τούρμπο χαμηλού κυβισμού 1.4 TSI.

Opel Astra TwinTop (2006 - 2010)

Το Astra TwinTop ήταν η coupe-cabriolet εκδοχή του δημοφιλούς γερμανικού μικρομεσαίου και όπως και όλες οι άλλες παραλλαγές Astra, ξεχώριζε για την αξιοπιστία του. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα μόλις 200 λίτρα, αλλά ευτυχώς το πίσω κάθισμα μπορεί να αναδιπλώνεται. Ο βενζινοκινητήρας 1.8 λίτρων προσφέρει αρκετά ομαλή λειτουργία και καλή απόδοση και καταναλώνει κάτι παραπάνω από το μέσο όρο.

Ford Focus C/C (2004 - 2011)

Αυτό το Focus οδηγικά ήταν ένα πολύ ωραίο αυτοκίνητο. Όχι πολύ σκληρή ανάρτηση, καλό κράτημα και τιμόνι. Δεν είχε όμως την ομορφότερη εμφάνιση και θα θέλαμε κάτι να μας εξιτάρει περισσότερο, γιατί σε μία τέτοια ανοικτή έκδοση θα ταίριαζε λίγη παραπάνω δημιουργικότητα από τους σχεδιαστές. Για τις ήσυχες βόλτες με ανοιχτή την οροφή, ο βενζινοκινητήρας των 1,6 λίτρων είναι αρκετά ισχυρός και επαρκής για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου.