Τρικύλινδρο και turbo το "καυτό" Toyota Yaris GR4


Τη λύση ενός υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης τριών κυλίνδρων έχει προκρίνει η Toyota για την καυτή έκδοση του νέου Toyota Yaris η οποία θα φέρει τα διακριτικά GR4.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/11/2019

Μπορεί η Toyota να αναγκάστηκε να μεταθέσει χρονικά την πρεμιέρα του Yaris GR4, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Ράλι Αυστραλίας που ακυρώθηκε εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα, ωστόσο, οι πληροφορίες που διαρρέουν μάς δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα για τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με λοιπόν με τον ιαπωνικό Τύπο, το πολυαναμενόμενο Toyota Yaris GR4 θα φέρει έναν τρικύλινδρο και δη υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης, ακολουθώντας το εξαιρετικά επιτυχημένο παράδειγμα ενός εκ των βασικών ανταγωνιστών του, του Ford Fiesta ST.

H χωρητικότητα του κινητήριου συνόλου, όπως άλλωστε και ιπποδύναμή του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ωστόσο, το πιθανότερο είναι έχουμε να κάνουμε με έναν κινητήρα 1,5 λίτρου, η απόδοση του οποίου θα αγγίζει τους 200 ίππους.

Τώρα αν αναρωτιέστε τι μπορεί να υποδηλώνει ο αριθμός «4» που βρίσκεται δίπλα στα αρχικά της Gazoo Racing, η απάντηση έρχεται από το σύστημα μετάδοσης του εν λόγω Toyota Yaris και ειδικότερα από το σύστημα τετρακίνησης με το οποίο θα εφοδιάζεται.

Η Toyota δεν έχει ανακοινώσει τις προθέσεις της σχετικά με την επίσημη αποκάλυψη του αυτοκινήτου, το οποίο δεν θα είναι περιορισμένης παραγωγής και αναμένεται να βρεθεί στις προθήκες της ιαπωνικής φίρμας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.