UPS e-bikes: Τα ηλεκτρικά ποδήλατα της UPS στους ποδηλατόδρομους του Μανχάταν


H Νέα Υόρκη είναι η πρώτη πόλη που υποδέχεται την ηλεκτρική εκδοχή του γνωστού καφέ και χρυσού φορτηγού παράδοσης της UPS. Η εταιρεία ξεκινά πιλοτικά τη χρήση ποδηλάτων Fernhay eQuad στο Μανχάταν.

  • 20/6/2022

Οι Νεοϋορκέζοι υποδέχθηκαν την ηλεκτρική εκδοχή των οχημάτων παράδοσης δεμάτων αυτή την εβδομάδα, των γνωστών ως e-bikes, καθώς η γνωστή εταιρεία έγινε η πρώτη που χρησιμοποιεί πιλοτικά τα ηλεκτρικά ποδήλατα μέσα στην αμερικάνικη μητρόπολη.

Η UPS μοιράστηκε με το κοινό τις πρώτες εικόνες των οχημάτων παράδοσης στους δρόμους της Νέας Υόρκης μέσω Twitter. Τα eQuads έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως το Λονδίνο και αναμένεται πως θα χρησιμοποιηθούν και αλλού στο μέλλον.

«Η Νέα Υόρκη είναι μια περίπλοκη πόλη όταν κοιτάμε την πυκνότητα», είπε στο Associated Press η Nicole Pilet, η διευθύντρια βιομηχανικής μηχανικής της UPS. «Επομένως, αν μπορούμε να έχουμε επιτυχία σε αυτή την πόλη, τότε μπορούμε να δούμε πώς να εφαρμόζουμε το πρόγραμμα σε άλλες πόλεις στις ΗΠΑ».

Τα eQuad παράγονται από τη Fernhay και έχουν πλάτος μόλις 84 εκατοστά, επιτρέποντάς τους να χρησιμοποιούν τους ποδηλατόδρομους σε πόλεις με μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Με μήκος 3 μέτρων και ικανότητα μεταφοράς που φτάνει τα 210 κιλά, είναι αρκετά ικανά. Μπορούν να διανύσουν 60 km με μια φόρτιση, ενώ μπορούν να φτάσουν σε ταχύτητες έως και 25 km/h.

Αυτό κάνει τα εν λόγω οχήματα πολύ χρήσιμα σε μέρη όπως το Μανχάταν όπου οι αποστάσεις δεν είναι τόσο μεγάλες, αλλά η κυκλοφοριακή συμφόρηση επιβραδύνει σημαντικά ένα κανονικό φορτηγό της UPS. Έχουν επίσης μηδενικές εκπομπές ρύπων, καθιστώντας τα ιδανικά για ζώνες χωρίς εκπομπές ρύπων και αποτελούν μέρος του στόχου της UPS για επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα έως το 2050.

Η UPS ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια ως υπηρεσία αγγελιοφόρων ποδηλάτων και λέει ότι το eQuad δείχνει ότι η εταιρεία κάνει τον κύκλο της και επιστρέφει στις ρίζες της. Ο μεγάλος ανταγωνιστής της, η FedEx, χρησιμοποιεί επίσης παρόμοια οχήματα και σχεδιάζει να γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2040.