Valhalla θα είναι το όνομα του νέου hypercar της Aston Martin


To αυτοκίνητο με κωδική ονομασία AM-RB 003 θα έχει το μυθικό όνομα του χώρου που πηγαίνουν οι ήρωες πολεμιστές στην σκανδιναβική μυθολογία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/6/2019

Και το όνομα αυτής: Valhalla. Ο λόγος για το νέο hypercar της Aston Martin με την κωδική ονομασία AM-RB 003 το οποίο προχωρά έστω και με αργούς ρυθμούς προς την οριστική του παρουσίαση στην αγορά.

Το όνομα αυτό συνεχίζει την παράδοση της Aston Martin με λέξεις που αρχίζουν από V ενώ εξ όσων έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής μόνο 500 κομμάτια από αυτό το υβριδικό hypercar θα βγουν στην παραγωγή.

Η εμμονή της Aston Martin με τα ονόματα από "V" πηγαίνει πίσω στο 1951 όταν δόθηκε η επωνυμία Vantage στην γρήγορη έκδοση της DB2. Ένα όνομα που έμεινε στην ιστορία της εταιρίας για πάρα πολλά χρόνια, και από το 2005 αποτελεί και ξεχωριστή γκάμα μοντέλων.

Ο πρόεδρος της Aston Martin, Andy Palmer, δήλωσε ότι τα ονόματα της Aston Martin πάντα συγκέντρωναν την προσοχή, και η Valhala έρχεται ως φυσική συνέχεια της Valkyrie (που και αυτή δανείζεται το όνομά της από την σκανδιναβική μυθολογία, είναι οι συνοδοί των ηρώων στην Valhala). 

Πέρα από παράδεισος για τους μυθολογικούς ήρωες, η Valhalla υπόσχεται να είναι αντίστοιχος παράδεισος και για τους φανατικούς της γρήγορης οδήγησης, καθώς θα χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα με V6 κινητήρα και απόδοση 1.000 ίππων, θα είναι κατασκευασμένη από carbon και θα ζυγίζει 1.350 κιλά. 

Θα εφοδιάζεται με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη δανεισμένο από την F1, θα έχει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα και τετρακίνηση που θα προκύπτει από το υβριδικό σύστημα. Όσο για τις επιδόσεις, η Aston Martin υπόσχεται 0-100 km/h σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική της θα αγγίζει τα 354 km/h.