VIDEO - ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ένας μικροσκοπικός W32 κινητήρας πλήρως λειτουργικός!


Χρειάστηκαν περισσότερες από 2.500 ώρες για την κατασκευή του και λειτουργεί τόσο ομαλά που ισορροπείς κέρμα απάνω του!

  • 14/2/2015

Χρειάστηκαν περισσότερες από 2.500 ώρες για την κατασκευή του και λειτουργεί τόσο ομαλά που ισορροπείς κέρμα απάνω του!

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις μια μινιατούρα. Φανταστείτε αυτή η μινιατούρα να είναι ένας πλήρως λειτουργικός κινητήρας με 32 κυλίνδρους σε διάταξη W!

Το σίγουρο είναι ότι η τοποθέτηση χιλιάδων κομματιών με τη σωστή σειρά και με τις κατάλληλες προδιαγραφές ούτε ώστε το αποτέλεσμα να είναι πλήρως λειτουργικό, είναι μια διαδικασία που απαιτεί απίστευτη υπομονή και προσοχή καθώς και πολύ γερά νεύρα. Για τον «Patelo» όμως όλα αυτά μοιάζουν με παιχνιδάκι, καθώς ο συγκεκριμένος «χομπίστας» έπειτα από τη δημιουργία ενός πλήρως λειτουργικού V12 κινητήρα (δείτε το δεύτερο video), ξεκίνησε από το μηδέν στην κυριολεξία για να φτιάξει ένα ακόμα μοτέρ μινιατούρα, μόνο που αυτή τη φορά μιλάμε για W32!

Χωρίς αμφισβήτηση το project του José Manuel Hermo Barreiro, γνωστού και ως «Patelo», είναι απίστευτα εντυπωσιακό. Ο συνταξιούχος Ισπανός που υπήρξε μηχανικός του πολεμικού ναυτικού, συνεχίζει εδώ και χρόνια να συναρπάζει το internet με τους απίστευτους μίνι κινητήρες του και πιθανότατα ο W32 να είναι το πιο εντυπωσιακό του επίτευγμα.

Το όλο project χρειάστηκε 2.520 ώρες. Η μηχανή του Patelo αποτελείται από 850 κομμάτια τα οποία κατασκεύασε με τα ίδια του τα χέρια και τα συναρμολόγησε μεταξύ τους χρησιμοποιώντας 632 βίδες.

Όπως και με το προηγούμενό του project, για την κίνηση του κινητήρα χρησιμοποιείται πεπιεσμένος αέρας και όπως θα δείτε και από το video το μηχανικό σύνολο είναι τόσο... ζωντανό που μοιάζει με κινητήρα κανονικής κλίμακας σε κάθε του λεπτομέρεια...







Και για να δείτε και το προφίλ του συγκεκριμένου ανθρώπου, απλώς δείτε και ένα μίνι ντοκιμαντέρ του 2012, όταν ο Patelo είχε μόλις κατασκευάσει τον μικρότερο V12 κινητήρα όλου του κόσμου!