VinFast President: Από το Βιετνάμ… για το Βιετνάμ!


Η βιετναμέζικη εταιρία είχε φτάσει σε σημείο να κάνει αισθητή την παρουσία της ακόμη και στο σαλόνι του Παρισιού πριν από δύο χρόνια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: VINFAST
  • 6/10/2020

Ωστόσο, η Ευρώπη είναι μια πολύ δύσκολη και απαιτητική αγορά και παρόλο που η VinFast είχε παρουσιάσει και πέρυσι στη Γενεύη ένα πολυτελές SUV έκτοτε είχαμε καιρό να ακούσουμε κάτι για αυτή. Την πρώτη βιετναμέζικη αυτοκινητοβιομηχανία που ανήκει στον όμιλο VinGroup (στην μακρινή χώρα κατασκευάζει από ηλεκτρικά μοτοποδήλατα έως φορτηγά και λεωφορεία) και που τα μοντέλα της έχει σχεδιάσει ο οίκος Pininfarina.

Το ότι δεν είχαμε νέα από την VinFast δεν σημαίνει πως δεν προχώρησε στην παραγωγή του μοντέλων της. Τα σεντάν LUX A2.0 και SUV LUX SA2.0 που διατίθενται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας με τις αρχικές πληροφορίες να κάνουν λόγο για χρήση μηχανικών μερών από την BMW.

Πάντως, το President που θα υπάρξει σε μία συνολική παραγωγή 500 μονάδων για την εγχώρια αγορά, έχει κάτω από το καπό του έναν V8 χωρητικότητας 6,2 lt που αποδίδει 420 PS και προέρχεται από την General Motors. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με την ισχύ να περνά στους τέσσερις τροχούς. Το 0-100 km/h πετυχαίνεται σε 6,8 sec με την τελική να φτάνει τα 300 km/h. Εντυπωσιακό, αν είναι πραγματικό…

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Pininfarina μπορεί να μην έχει πλέον βαρύγδουπες συνεργασίες με την Ευρώπη. Αλλά με την Ασία τα πάει μια χαρά αφού να δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτός ο οίκος (που πλέον ανήκει σε κινεζικά συμφέροντα) έχει σχεδιάσει και τα τούρκικα αυτοκίνητα που έχει εξαγγείλει ο Ερντογάν. Και το VinFast President διαθέτει μια εξίσου ελκυστική εμφάνιση πασπαλισμένη με ασιατική σάλτσα για να αρέσει ακόμη περισσότερο.

Μάλιστα, οι Βιετναμέζοι λένε πως μόλις ξεκινήσει η πρώτη παρτίδα και μπει το νερό στο αυλάκι θα προχωρήσουν στην ευρύτερη παραγωγή του μοντέλου. Επίσης, εξελίσσουν νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με κύριο στόχο την αγορά των ΗΠΑ και λανσάρισμα μέσα στο νέο έτος. Chúc may m?n (Καλή τύχη).