Volkswagen ID.6: Επταθέσιο και ηλεκτρικό στα προσεχώς (Video)


Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του ID.6, του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί προς το τέλος του μήνα στη Σανγκάη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/4/2021

Η Volkswagen έχει έτοιμο το ID.6, το καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο επταθέσιο μοντέλο της το οποίο προορίζεται για την κινεζική αγορά, τουλάχιστον στην αρχή. Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στην ασιατική χώρα σε δύο εκδοχές:την ID.6 X και την ID.6 Crozz (όπως πράττει η Volkswagen και με το ID.4, εκεί).

Το νέο ID.6 θα παρουσιαστεί επίσημα κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Σανγκάης, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 21-28 Απριλίου. Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται τόσο από τη FAW-Volkswagen Automotive Co., Ltd, όσο και από την SAIC, με τη οποία επίσης συνεργάζεται η γερμανική εταιρεία.

Το καινούργιο μοντέλο έχει έναν ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος του ο οποίος αποδίδει 204 PS και θα κινεί τους εκεί τροχούς. Είναι επταθέσιο, με τρεις σειρές καθισμάτων, και βασίζεται σε μια επιμηκυσμένη εκδοχή της πλατφόρμας «MEB».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το μήκος τού ID.6 φτάνει τα 4.876 mm και το μεταξόνιό του τα 2.965 mm (στο ID.4, οι τιμές είναι 4.584 mm και 2.771 mm, αντίστοιχα). Παρακάτω, μπορούμε να δούμε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται το αμάξωμα των δύο διαφορετικών εκδοχών του ID.6, οι οποίες διαφέρουν αισθητικά.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.