Volkswagen: νέα προγράμματα χρηματοδότησης για την τόνωση των πωλήσεων στη Γερμανία


Η Volkswagen θα προσπαθήσει να κάνει τους αγοραστές να ενδιαφερθούν πιο πολύ για τα μοντέλα αλλά και να νοιώσουν πιο ασφαλείς οικονομικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/5/2020

H πανδημία του κορωνοϊού μείωσε στη Γερμανία, όπως άλλωστε σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, τις ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων άρα και τις πωλήσεις. Ο μέσος όρος για τον Απρίλιο ήταν το -61% ενώ οι πωλήσεις της μάρκας Volkswagen ήταν λίγο πιο πεσμένες μιας και έφτασαν το -64%.

Προκειμένου να τονωθεί η εγχώρια αγορά η γερμανική κυβέρνηση μελετά ένα είδος «απόσυρσης», όμως η Volkswagen δεν θα μείνει μόνο σε αυτήν την προοπτική η οποία δεν είναι και απόλυτα βέβαιο πως θα υλοποιηθεί.

Έτσι από την ερχόμενη Παρασκευή 15 Μαΐου μέχρι και τις 31 Ιουλίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Automotive News, θα παρέχει ακόμα πιο ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης και leasing τόσο για τα καινούργια όσο και για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που πωλούνται μέσω του δικτύου της προκειμένου να κεντρίσει το ενδιαφέρον των αγοραστών.

Ταυτόχρονα και προκειμένου να κάνει όσους ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου και πάλι καινούργιου ή μεταχειρισμένου, να ξεπεράσουν τις ανησυχίες και τις ανασφάλειές τους θα παρέχει και μια προστασία πληρωμών για ήδη ανέργους ή για όσους φοβούνται πως θα χάσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Μια ανάλογη προστασία πληρωμών έχει υιοθετήσει η Volkswagen και στις ΗΠΑ μέσω του προγράμματος Community-Driven Promise.