Volvo C40 Recharge: Οι πωλήσεις ξεκίνησαν στην Ευρώπη - Πόσο κοστίζει


Η Volvo άρχισε να δέχεται παραγγελίες για το C40 Recharge στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης και στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον ηλεκτρικό crossover απόδοσης 408 ίππων και με αυτονομία 420 χιλιομέτρων. 

  • 3/6/2021

Το μέλλον της Volvo είναι ηλεκτρικό και το C40 Recharge είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη της δέσμευσης της Volvo για έναν κόσμο με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Έως το 2025, η σουηδική εταιρεία υπολογίζει ότι το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο 50% από υβριδικά. Μέχρι το 2030, το σχέδιό της προβλέπει κάθε αυτοκίνητο που διαθέτει στην αγορά να είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Το C40 Recharge έχει τη φόρμα ενός SUV και αποτελεί την crossover, πιο χαμηλή παραλλαγή του ΧC40. Βασίζεται στην πλατφόρμα CMA και είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της Volvo που σχεδιάστηκε αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Προς το παρόν, η Volvo άρχισε ήδη να δέχεται παραγγελίες για το C40 Recharge από την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου. Για την αγορά της Ολλανδίας, η οποία είναι και η μόνη που ανακοινώθηκε επίσημα η πολιτική τιμολόγησης, η τιμή του ορίστηκε στα 57.995 ευρώ.

Το σύστημα κίνησης του νέου C40 Recharge αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 408 ίππων, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα, που τροφοδοτούνται από μία μπαταρία 78kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί έως το 80% σε περίπου 40 λεπτά. Η εκτιμώμενη αυτονομία του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 420 χιλιόμετρα, τιμή που αναμένεται να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, καθώς θα γίνονται ασύρματες αναβαθμίσεις στο λογισμικό.

Το C40 Recharge θα μπει στην παραγωγή το φθινόπωρο και θα κατασκευάζεται μαζί με το XC40 Recharge, στο εργοστάσιο της Volvo Cars της Γάνδης, στο Βέλγιο.