Volvo και Google φέρνουν τις υπηρεσίες Google Assistant στα αυτοκίνητα (Video)


Η Volvo φέρνει στα αυτοκίνητα της τις υπηρεσίες Google Assistant και την διασύνδεση με τις συσκευές που τις υποστηρίζουν, κάνοντας ένα βήμα παραπάνω στη στενή συνεργασία των δύο εταιρειών.

  • 10/1/2022

Η Volvo είναι ο πρώτος κατασκευαστής που φέρνει στα αυτοκίνητα της τις υπηρεσίες GoogleAssistant και την διασύνδεση με τις συσκευές που τις υποστηρίζουν, κάνοντας ένα βήμα παραπάνω στη συνεργασία του τεχνολογικού κολοσσού της Google με την Volvo.

Αυτή η διασύνδεση των αυτοκινήτων της σουηδικής εταιρείας με τις υπηρεσίες GoogleAssistant φυσικά και ανεβάζει την εμπειρία των κατόχων των σουηδικών μοντέλων σε άλλο επίπεδο, επιτρέποντας τους να ελέγχουν λειτουργίες του αυτοκινήτου τους μέσω φωνητικών εντολών.

Με μία απλή φωνητική εντολή οι οδηγοί θα μπορούν από το σπίτι τους να ενεργοποιήσουν το σύστημα θέρμανσης του Volvo τους σε μία κρύα ημέρα ή να κλειδώσουν το αυτοκίνητο τους. Παράλληλα, υποστηρίζεται και προγραμματισμός φόρτισης από απόσταση για τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Η ενσωμάτωση των υπηρεσιών της Google Assistant αντανακλά την πρόθεση της Volvo να προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες στους πελάτες της, όπως δηλώνει η σουηδική εταιρεία, με τη λίστα των διαθέσιμων επιλογών να αυξάνεται συνεχώς στο μέλλον.

Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες της Google θα γίνουν διαθέσιμες τους επόμενους μήνες σταδιακά σε όλους τους οδηγούς των μοντέλων της Volvo και έρχονται να προστεθούν στις νέες λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων, με τη χρήση του GoogleAssistant που επιτρέπουν στους οδηγούς να ελέγξουν λειτουργίες όπως ο κλιματισμός, να ακούσουν μουσική ή και να στείλουν μηνύματα χωρίς να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι.