Volvo: και κάμερα που παρακολουθεί τον οδηγό


Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα οι κάμερες στα αυτοκίνητα θα είναι πιο πολλές από τα κουμπιά στο εσωτερικό τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/1/2019

Η Volvo έδωσε στη δημοσιότητα την εικόνα μιας νέας κάμερας που προτίθεται να τοποθετεί στα αυτοκίνητα της και η οποία θα «στοχεύει» τον οδηγό τους. Με τον παρουσία της υπάρχει, για λόγους ασφαλείας, ο συνεχής έλεγχος της κατάστασης του οδηγού αλλά και της υγείας του συνολικά.

Για παράδειγμα με τον έλεγχο της κόρης του ματιού μπορεί να υπάρχει εικόνα για τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για ανθρώπους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Πίσω από την κάμερα θα υπάρχει έναν ολόκληρο σύστημα, το οποίο σε περίπτωση που εντοπίζεται κάποιο θέμα υγείας θα μπορεί να καλεί συγκεκριμένο αριθμό κλήσης προκειμένου να υπάρχει βοήθεια στο μικρότερο χρονικό διάστημα.

Στο μέλλον -η κάμερα δεν θα περιλαμβάνεται άμεσα στον εξοπλισμό των μοντέλων της Σουηδικής εταιρείας- και όταν εντοπιστεί κάποιο θέμα το σύστημα θα μπορεί να απομπλέκει τον οδηγό και ο έλεγχος του αυτοκινήτου να πηγαίνει σε αυτό της αυτόνομης οδήγησης.

Παράλληλα κατά την εκκίνηση του οχήματος η κάμερα θα μπορεί να αναγνωρίζει το πρόσωπο του οδηγού και να προχωρά στην εφαρμογή των προσωπικών του ρυθμίσεων σε διάφορα συστήματα του αυτοκινήτου. Από τον κλιματισμό μέχρι τις ρυθμίσεις των καθισμάτων κ.λπ. Για λόγους ασφαλείας των προσωπικών δεδομένων όλα τα στοιχεία που συλλέγονται από την κάμερα δεν θα ανεβαίνουν σε κάποιο cloud αλλά θα είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο του οδηγού.