Volvo: Παγκόσμια ανάκληση για 507.000 αυτοκίνητα


Η σουηδική εταιρία θα προχωρήσει σε μία από τις μεγαλύτερες ανακλήσεις που έχει κάνει ποτέ και σε όλο τον κόσμο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/7/2019

Το αίτιο της ανάκλησης οφείλεται σε ένα ελαττωματικό εξάρτημα του κινητήρα που μπορεί να επιφέρει στο πιο ακραίο σενάριο δημιουργία φωτιάς. Σύμφωνα με την Volvo και το Automotive News, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις ένα μέρος από το πλαστικό κάλυμμα της εισαγωγής του κινητήρα μπορεί να λιώσει και να αλλοιωθεί.

Τα αυτοκίνητα που θα ανακληθούν έχουν κατασκευαστεί από το 2014 μέχρι το 2019 και αφορούν σε έκδοση με τον τετρακύλινδρο δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα. Τα μοντέλα που επηρεάζονται είναι σχεδόν όλα τα Volvo (S60, S80, S90, V40, V60, V70, V90, XC60 και XC90).

Η εταιρία δεν έχει αναφέρει κανένα περιστατικό τραυματισμού και όλοι οι πελάτες των «ύποπτων» αυτοκινήτων θα ειδοποιηθούν με γραπτή ή ηλεκτρονική επιστολή. «Στη χειρότερη περίπτωση, υπάρχει η πιθανότητα να παρουσιαστεί φωτιά στο στον κινητήρα», αναφέρει η Volvo.

Όταν του ζητήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις, ο Stefan Elfstrom, εκπρόσωπος της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας, είπε: «Δεν σχολιάζουμε το κόστος. Η εταιρεία μας θα επιδιορθώσει το ελαττωματικό εξάρτημα όσο το δυνατόν ταχύτερα και οι πελάτες δεν θα επιβαρύνονται με κανένα κόστος», συμπλήρωσε.