VW Arteon 2020: θα έχει και shooting brake έκδοση!


Με αυτό το teaser η γερμανική εταιρία θα διευρύνει την γκάμα του Arteon με μια πιο οικογενειακή έκδοση αμαξώματος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: VW
  • 3/6/2020

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Arteon και της estate έκδοσής του έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Ιουνίου και μέχρι τότε στην οθόνη σας βλέπετε ένα σχετικό σκίτσο. Το οποίο μας δείχνει με κόκκινο το fastback που γνωρίζουμε ήδη δίπλα στο μπλε με την shooting brake γραμμή του αμαξώματος.

Η Volkswagen περιγράφει το νέο Arteon ως ένα Gran Turismo που θα πλαισιωθεί από την Shooting Brake έκδοση για όσους χρειάζονται περισσότερους χώρους και αυξημένη πρακτικότητα. «Με το Arteon Shooting Brake έχουμε δημιουργήσει μια νέα ισορροπία μεταξύ επιδόσεων, δύναμης και χώρων», λέει ο Klaus Bischoff, ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού του ομίλου και της μάρκας της Volkswagen.

Προς το παρόν η γερμανική μάρκα δεν έχει ανακοινώσει κάποιο άλλο επίσημο στοιχείο, αλλά γνωρίζουμε πως πέρα από τις εξωτερικές αλλαγές του αμαξώματος στο εσωτερικό θα υπάρχει ένα εντελώς νέο ταμπλό με τη διάταξη οθονών και το νέο σύστημα infotainment να μας παραπέμπει στο νέο Golf.

Αναβαθμισμένο θα είναι και το σύνολο τω συστημάτων υποβοήθησης άνεση και ασφάλειας του οδηγού. Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων αναμένεται να δούμε τους δίλιτρους βενζίνης και πετρελαίου με εξηλεκτρισμό και ήπιο υβριδικό σύστημα στα 48V. Αργότερα θα δούμε και μια καυτή R έκδοση με δίλιτρο TSI και ισχύ περίπου στα 330 άλογα.