VW ID.3 GTE: Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο hothatch


Με τα διακριτικά GTE και την ισχύ των 272 ίππων, το VW ID.3 θα γίνει όπως όλα δείχνουν το πρώτο ηλεκτροκίνητο hot hatch των ημερών μας.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ, AUTOEVOLUTION
  • 27/10/2019

Η ημέρα που τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση δεν είναι και πολύ μακριά. Εξίσου κοντά ,ωστόσο, είναι και η εποχή που τα αγαπημένα όλων hot hatches θα κινούνται   με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, παράγοντας έντονες συγκινήσεις και μηδενικούς ρύπους.

Όπως όλα δείχνουν το πρώτο ηλεκτροκίνητο hot hatch που περάσει στη γραμμή παραγωγής θα φέρει την υπογραφή της Volkswagen και δεν θα είναι άλλο από την αναβαθμισμένη εκδοχή του μέχρι σήμερα γνωστού ID.3.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γερμανική φίρμα προσανατολίζεται στη δημιουργία μιας έκδοσης που θα αποδίδει 200 kW (272 ίππους), δίνοντας συνέχεια στην παράδοση που έχει χτίσει η Volkswagen στην ευρύτερη κατηγορία των «καυτών» hatchbacks, πρωτίστως με το VW Golf GTI και δευτερευόντως με το Polo GTI.

Η αναβαθμισμένη ανάρτηση, το ικανότερο-ανθεκτικότερο σύστημα πέδησης και τα προηγμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα θα συμβάλλουν στο έργο του οδηγού, την ίδια στιγμή που οι μεγαλύτεροι τροχοί και ο επιθετικότερος αεροδυναμικός σχεδιασμός θα δημιουργεί την απαραίτητη απόσταση από τις πολιτικές εκδόσεις του αυτοκινήτου.

Η κορυφαία έκδοση του VW ID.3 θα φέρει τα διακριτικά GTE και θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 5,5 δευτερόλεπτα. Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν η εν λόγω έκδοση θα διατηρήσει τη πισωκίνητη διάταξη των συμβατικών εκδόσεων του ID.3 ή αν η VW θα επιλέξει την τετρακίνηση αξιοποιώντας την παρουσία δύο ηλεκτροκινητήρων.

Περισσότερα αναμένεται να γίνουν γνωστά εντός του 2020, όταν και θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του VW ID.3 σε εκδόσεις που θα φτάνουν τους 201 ίππους και τα 310 Nm ροπής.