VW: ο στόχος είναι το ID. 4 να κοστίζει όσο ένα Tiguan!


Ο δεύτερος στόχος της γερμανικής εταιρείας είναι το ηλεκτρικό SUV της να είναι σημαντικά πιο φτηνό ακόμα και από το Tesla Model 3.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/9/2019

Το επόμενο ηλεκτρικό βήμα της Volkswagen μετά το ID. 3 που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης, θα είναι το ηλεκτρικό SUV ID. 4 που θα βασίζεται επίσης στο ειδικά εξελιγμένο για τα EV πλαίσιο MEB.

Το οποίο εξασφαλίζει οικονομίες κλίμακος που με τη σειρά τους βοηθούν να μειωθεί η τιμή αγοράς που θα κληθεί να πληρώσει ο τελικός καταναλωτής. Σύμφωνα λοιπόν μe τις τελευταίες πληροφορίες ο στόχος για το ID. 4 είναι η τιμή του, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες αγορές π.χ. στις ΗΠΑ, να είναι συγκρίσιμη με αυτή ενός SUV ανάλογου μεγέθους με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ανάλογου μεγέθους SUV στη γκάμα της Volkswagen είναι το Tiguan, που στη Κεντρική Ευρώπη ξεκινά περίπου από τις 30.000 ευρώ -στη χώρα μας η εισαγωγική του έκδοση με τον 1.5 TSI των 130 PS ξεκινά από τις 25.790 ευρώ.

Αν στη VW μπορέσουν να πετύχουν αυτή την τιμή ή παραπλήσια το ID. 4 θα είναι περίπου 10.000 ευρώ πιο φτηνό από το Tesla Model 3. Και η Tesla και τα μοντέλα της, που αυτή τη στιγμή θεωρούνται τα πιο εξελιγμένα ηλεκτρικά είναι ένας από τους στόχους της VW.

Η διαφορά θα είναι ακόμα μεγαλύτερη συγκριτικά με το μικρό SUV της αμερικάνικης εταιρείας, το Model Y. Μάλιστα μπορεί να φτάνει ακόμα και τις 20.000 ευρώ.