VW Τ6.1 Sportline: Ένα GTI σε μέγεθος... διαμερίσματος


Το δημοφιλές πολυχρηστικό, ευρύχωρο και περιπετειώδες VW Transporter αποκτά σπορτίφ χροιά για πιο… «ανήσυχους» ταξιδιάρηδες

  • 19/3/2021

Ανατρέφοντας γενιές και γενιές στο πέρασμα δεκάδων ετών από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε και έχοντας αναρίθμητες εκδοχές στο ενεργητικό του, το VW Transporter θα κυκλοφορήσει σε μία έκδοση που απευθύνεται σε εκείνους που αναζητούν συν τοις άλλοις, δυναμικότερη εξωτερική εμφάνιση, αλλά και αυξημένη οδηγική απόλαυση.

Το Τ6.1 Sportline, όπως είναι το όνομά του, θα διαθέτει πέρα των σκουρόχρωμων μεγαλύτερων ζαντών αλουμινίου 18 ιντσών, πιο σφιχτή ανάρτηση που χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 30 χιλιοστά, μαρσπιέδες στο πλάι, αλλά και αεροτομή στην οροφή του.

Στο εσωτερικό, το γερμανικό van θα είναι εφοδιασμένο με δερμάτινα καθίσματα (θερμαινόμενα εμπρός), ψηφιακό καντράν στο ταμπλό, αναβαθμισμένο ηχοσύστημα, σύστημα πλοήγησης, cruise control, αισθητήρες παρκαρίσματος και κάμερα στο πίσω μέρος.  

Όμως η Volkswagen δεν σταματά εδώ, διότι θα προσφέρει τη συγκεκριμένη έκδοση σε μία ακόμη πιο hardcore εκδοχή, που είναι η «Black Edition». Η τελευταία εκτός του ανάλογου λογότυπου που θα φέρει, θα διακρίνεται για τα φιμέ κρύσταλλα, τις διαφορετικές ζάντες αλουμινίου, αλλά και τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Eibach.

Ωστόσο, τα μηχανικά μέρη δεν έχουν υποστεί καμία αναβάθμιση. Το Sportline  θα χρησιμοποιεί τον γνωστό 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα (TDI) των 201 ίππων, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο (DSG) επτά σχέσεων. Η εταιρία δηλώνει μόλις 8,9 δευτερόλεπτα στη διαδικασία επιτάχυνσης από στάση και μέχρι τα 100 χιλιόμετρα.

Το VW Transporter T6.1 Sportline θα είναι διαθέσιμο τόσο σε επιβατική έκδοση, με τζάμια δηλαδή, όσο και σε επαγγελματική (χωρίς τζάμια), με κοντό ή μακρύτερο μεταξόνιο. Οι πωλήσεις ξεκινούν μέσα στην Άνοιξη.