VW Taigo: Το νέο μικρό SUV των Γερμανών είναι εδώ!


Το VW Taigo θα αποτελέσει το νέο αστικών διαστάσεων SUV του γερμανικού ομίλου ή αν προτιμάτε τη δυναμικότερη πτυχή του μέχρι σήμερα γνωστού T-Cross.

  • 30/3/2021

H κατηγορία των αστικών διαστάσεων crossovers έχει την τιμητική της με την VW να δίνει στο φως της δημοσιότητας τα πρώτα επίσημα σκίτσα του νέου Taigo.

To VW Taigo θα αποτελέσει επί της ουσίας την ευρωπαϊκή εκδοχή του μέχρι σήμερα γνωστού Nivus, υιοθετώντας τις τεχνικές προδιαγραφές και ως έναν βαθμό τις διαστάσει του καταξιωμένου T-Cross.

Αυτό που θα αλλάζει είναι προσανατολισμός του αυτοκινήτου, καθώς πρόθεση των Γερμανών είναι να προσδώσουν στο Taigo έναν πιο δυναμικό και νεανικό χαρακτήρα.

Το ανασχεδιασμένο ρύγχος του αυτοκινήτου δίνει τον τόνο, ωστόσο, σημαντική είναι και διαφοροποίηση που παρουσιάζεται και στο τελείωμα του αμαξώματος.

Και αυτό γιατί οι πίσω κολόνες έχουν «χαμηλώσει» ώστε να δημιουργήσουν τις αναλογίες ενός τετράθυρου coupe αμαξώματος.

Φυσικά δεν λείπουν και εκείνα τα στοιχεία που συντηρούν τη σχεδιαστική ταυτότητα της γερμανικής φίρμας. Η ενιαία μονάδα των πίσω φωτιστικών σωμάτων είναι, για παράδειγμα, ένα από αυτά.

Αντιστοίχως, χαρακτηριστικά όπως οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα του μπροστινού προφυλακτήρα και οι ενσωματωμένες απολήξεις εξάτμισης στον πίσω, θα διαφοροποιούν τις εκδόσεις R Line, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τα δυναμικά στοιχεία του χαρακτήρα του.

Το VW Taigo δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί ως προς τα μηχανικά μέρη του, επενδύοντας στους TSI κινητήρες βενζίνης του 1,0 και 1,5 λίτρου.

Απουσία συστήματος τετρακίνησης, το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη θα αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική επιλογή ως προς το σύστημα μετάδοσης του αυτοκινήτου, ωστόσο, δεν αποκλείεται να δούμε την ανάρτηση να πλησιάζει περισσότερο το έδαφος και να αποκτά πιο δυναμικά χαρακτηριστικά επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να υποστηρίξει τη διαφορετικότητα του προσανατολισμού.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.