VW Tiguan 2020: Πολύ σκληρό για να πεθάνει


Η επανεμφάνιση του ανανεωμένου VW Tiguan στους ευρωπαϊκούς δρόμους αποκαλύπτει με κάθε λεπτομέρεια τις σχεδιαστικές αναβαθμίσεις που πρόκειται πολύ σύντομα να δεχθεί το δημοφιλές SUV.

  • 12/2/2020

Ιδιαίτερα «ανθεκτική» αποδεικνύεται η δεύτερη κατά σειρά γενιά του Volkswagen Tiguan, η οποία όπως όλα δείχνουν να συνεχίσει για τουλάχιστον μία ακόμα τετραετία την εμπορική πορεία της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από το γεγονός ότι το δημοφιλές SUV πρόκειται πολύ σύντομα να δεχθεί μια σειρά αναβαθμίσεων οι οποίες δεν θα αφορούν μόνον το σχεδιασμό του αμαξώματος αλλά θα επεκτείνονται και στα μηχανικά μέρη.

Οι παρεμβάσεις αυτές πρόκειται να δώσουν παράταση ζωής σε ένα τετράτροχο που μετρά ήδη τέσσερα χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά, προσαρμόζοντας τις προδιαγραφές του στα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα.

Επί της ουσίας το ανανεωμένο VW Tiguan θα αποκτήσει πρόσβαση στα mild hybrid κινητήρια σύνολα του γερμανικού ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται και η εξέλιξη μιας plug-in υβριδικής έκδοσης που θα εξασφαλίζει την ικανότητα κίνησης με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το ανανεωμένο Volkswagen Tiguan "συνελήφθη" σε δημόσιο δρόμο! 

Η επικαιροποίηση του εξοπλισμού είναι ένα ακόμα στοιχείο στο οποίο ποντάρουν οι Γερμανοί, δημιουργώντας στο cockpit του αυτοκινήτου ένα ψηφιακό περιβάλλον το οποίο με τη σειρά του θα κληθεί να υποστηρίξει τη νέα, σαφώς πιο προηγμένη πλατφόρμα συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Σε ό,τι αφορά πάντως στον σχεδιασμό του αμαξώματος, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι πηγή έμπνευσης για την αναδιατύπωση του μπροστινού τμήματος αποτέλεσε το VW Golf όγδοης γενιάς η εμπορική πορεία του οποίου ξεκίνησε και στην Ελλάδα.