Wild One Max: Όταν ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο γίνεται πραγματικό (photos)


Η Little Car Company έφερε το περίφημο τηλεκατευθυνόμενο  buggy της Tamiya ονόματι Wild One Max σε κλίμακα ιδανική για οδήγηση σε πραγματικούς δρόμους.

  • ΦΩΤΟ: Little Car Company
  • 17/5/2023

Τα τηλεκατευθυνόμενα οχήματα αποτελούν πάντα μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για παιδιά (και μεγαλύτερης ηλικίας «παιδιά») να ασχοληθούν με το αυτοκίνητο και να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους, τόσο κατασκευάζοντάς τα, όσο κι οδηγώντας τα.

Η Little Car Company, γνωστή για την κατασκευή οχημάτων όπως η Bugatti Type 35, η Ferrari Testarossa και η Aston DB5 σε κλίμακα 50%, έφερε σε κλίμακα 1:1 ένα τέτοιο τηλεκατευθυνόμενο, το Wild One Max της Tamiya, που φημίζεται για αυτά τα αυτοκίνητα και άλλα είδη μοντελισμού.

Το πρώτο πρωτότυπο είχε παρουσιαστεί το 2021, και μετά από την ανατροφοδότηση του κοινό, η Little Car Company έκανε τις απαραίτητες αλλαγές και παρουσίασε το τελικό προϊόν.

Μέσα στις αλλαγές που έγιναν περιλαμβάνονται οι νέες εμπρός αναρτήσεις, που βοηθούν στην ορατότητα από το κάθισμα του οδηγού, ενώ πιο σημαντική είναι η αύξηση του πλάτους του αμαξώματος κατά 100 χιλιοστά για να χωράνε δύο καθίσματα αντί για ένα.

Φυσικά, το μοντέλο σε κλίμαμα 1:1 δεναποτελεί 100% πιστή ρέπλικα του μοντέλου της Tamiya από το 1985, αλλά έχει αρκετά κοινά στοιχεία για να μοιάζει με αυτό σημαντικά. 

Αυτό που σίγουρα μπορεί να κάνει είναι να κινηθεί σε διαδρομές off-road, χάρη στα ελαστικά 14 ιντσών της Maxis που βελτιώνουν την πρόσφυση καθώς το όχημα είναι πισωκίνητο, ενώ η απόσταση από το έδαφος αγγίζει τα 270 χιλιοστά

Στο εσωτερικό, θα βρει κανείς δύο αγωνιστικά καθίσματα Cobra, ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων και μία ψηφιακή οθόνη 5 ιντσών.

Τα αυτοκίνητα της έκδοσης 100 Launch Edition τροφοδοτούνται από οχτώ αποσπώμενες μπαταρίες χωρητικότητας 14,4 kWh, με την εταιρεία να τονίζει πως το buggy βάρους 500 κιλών μπορεί να φτάνει ως και τα 100 km/h

Οι πρώτες παραδόσεις των προπαραγγελιών θα γίνουν το 2024, ενώ η επίσημη αποκάλυψη του Wild One Max θα έρθει αργότερα φέτος.