Χορεύοντας στο χιόνι με μια BMW M3 (video)


Δείτε ένα απίστευτο και εντελώς διαφορετικό βίντεο από όσα έχουμε δει έως τώρα με πρωταγωνίστρια τη νέα BMW M3. 

  • 4/2/2021

Στην περιοχή γύρω από την Μαδρίτη η χιονόπτωση είναι πρωτοφανής και η πιο έντονη που έχει υπάρξει τα τελευταία 50 χρόνια. Σε μικρή απόσταση και βόρεια από την πρωτεύουσα της Ισπανίας υπάρχει η πίστα Jarama που είναι καλυμμένη από χιόνι.

Και οι άνθρωποι της BMW άδραξαν την ευκαιρία για να γυρίσουν ένα μικρό αλλά πρωτότυπο και πολύ ενδιαφέρον βιντεάκι. Στο οποίο πρωταγωνιστεί μια ολοκαίνουργια M3 και έχει ως τίτλο δύο λέξεις: Pure adrenaline ή καθαρή αδρεναλίνη!

Εννοείται πως με τόσο χιόνι το δύσκολο για τον οδηγό δεν ήταν να γλιστρήσει το πανίσχυρο πισωκίνητο αλλά να το κρατήσει στην ευθεία. Ακόμη πιο δύσκολο είναι όταν το παχύ χιόνι μαζεύεται κάτω από τους τροχούς και ουσιαστικά λειτουργεί σαν σανίδα σερφ.

Βέβαια, το βίντεο είναι μονταρισμένο και απολαμβάνουμε μόνο τις καθαρές πλαγιολισθήσεις, αν και είμαστε σίγουροι πως θα υπήρχαν αρκετοί βαθμοί δυσκολίας.

Η συγκεκριμένη M3 είναι μια έκδοσης Competition όπου ο twin-turbo τρίλιτρος εξακύλινδρος αποδίδει 510 PS και 650 Nm. Για το 0-100 km/h χρειάζεται μόλις 3,9 sec με την τελική να φτάνει τα 290 km/h.

Η απλή έκδοση αποδίδει 480 PS και 550 Nm, ενώ εκτός από το στάνταρ αυτόματο 8άρι κιβώτιο υπάρχει και χειροκίνητο 6άρι.

Στην Ισπανία η M3 Competition ξεκινά από τις 111.200 ευρώ, στην Γερμανία από τις 89.500 ευρώ και στην Ελλάδα από 133.800 ευρώ. Έτσι, για να έχουμε μια εικόνα το τι συμβαίνει σε κάθε αγορά της Ευρώπης.