Χωρίς αντικαταστάτη το Toyota GT86 (;)


Φήμες που θέλουν το GT86 να χάνει τη θέση του στην γκάμα της Toyota έρχονται στο φως της δημοσιότητας λίγες ημέρες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Supra.

  • 31/1/2019

Αβέβαιο είναι το μέλλον του περίφημου GT86, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας θέλουν την Toyota να μην δίνει συνέχεια στην εμπορική πορεία του.

Σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο, στη θέση του GT86 έρχεται να τοποθετηθεί η ισχυρότερη και ακριβότερη Supra, χωρίς ωστόσο, να αποκλείεται η Toyota να διατηρήσει τον συγκεκριμένο “κωδικό” στην γκάμα της, δημιουργώντας μια πρόταση με διαφορετικά αλλά ξεκάθαρα οδηγοκεντρικά χαρακτηριστικά.

Άλλωστε στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρεμιέρας της νέας Supra, o επικεφαλής της ιαπωνικής φίρμας, Akio Toyoda, δήλωσε ότι το GT86 θα παραμείνει στην γκάμα της Toyota, αποτελώντας μέρος της στρατηγικής απόφασης για τη δημιουργία προτάσεων που απευθύνονται στον οδηγό.

Ένα ακόμα σενάριο που αφορά το μέλλον του GT86, θέλει την Toyota να εξελίσσει την επόμενη γενιά του αυτοκινήτου χωρίς τη συμμετοχή της Subaru, βάζοντας τέλος στους περιορισμούς που επιβάλλει η αρχιτεκτονική ενός επίπεδου (boxer) κινητήρα.

Σε κάθε περίπτωση, η Toyota θα πρέπει να αναζητήσει ένα νέο concept ώστε η πρόταση που θα αντικαταστήσει το υπάρχον GT86 να αποκτήσει τον απαραίτητο ζωτικό χώρο για να ξεδιπλώσει τις αρετές της αλλά και τις προδιαγραφές που θα της επιτρέψουν να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στον ανταγωνισμό της.