Xρόνια πολλά Miata: Επετειακή έκδοση της Mazda για τα 30 χρόνια του


Το αειθαλές Miata κλείνει τα 30 χρόνια στην παραγωγή και η Mazda το γιορτάζει με μία πολύ όμορφη επετειακή έκδοση

  • 8/2/2019

Ένα από τα αυτοκίνητα που σημάδεψαν τον τελευταίο μισό αιώνα της αυτοκίνησης ήταν και το Mazda Miata. To διθέσιο roadster που εμφανίστηκε από το πουθενά πριν 30 χρόνια και έδειξε σε όλους ότι οι απλές λύσεις αποτελούν την καλύτερη οδό για την οδηγική ευχαρίστηση.

Το 1989 τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά, και αυτό το μικρό roadster στην έκθεση του Σικάγο ξεχώριζε σαν την μύγα μέσα στο γάλα των τεράστιων αμερικάνικων muscle cars. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Το Mazda αγαπήθηκε από πολλούς, απέκτησε φανατικούς φίλους και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να πωλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο μονάδες.

Για τον εορτασμό της επετείου, η Mazda δημιούργησε μία ειδική έκδοση, την MX-5 30th Anniversary Edition. H έκδοση αυτή θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό, για την ακρίβεια σε 3.000 μονάδες και θα πωληθεί σε όλο τον κόσμο. Θα υπάρχει και στις δύο εκδόσεις, τόσο με την υφασμάτινη όσο και με την σκληρή οροφή της RF.

H συγκεκριμένη έκδοση θα είναι βαμμένη σε ένα νέο εντυπωσιακό χρώμα με την ονομασία Racing Orange ενώ το αμάξωμα θα έχει μαύρες ζάντες με πορτοκαλί βαμμένες δαγκάνες της Brembo.

O κινητήρας του επετειακού Miata θα είναι ο δίλιτρος των 181 ίππων αν και στην Ιαπωνία θα υπάρχει και με κινητήρα 1,5 λίτρων Η κίνηση μεταδίδεται κλασικά στον πίσω άξονα μέσω μηχανικού κιβωτίου ενώ υπάρχει και αυτόματο για όποιον το επιθυμεί. Οι αναρτήσεις προέρχονται από την Bilstein ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα υπέροχα καθίσματα της Recaro και ένα πολύ εξελιγμένο ηχοσύστημα της Bose.