Υβριδικές BMW Σειράς 3, X3 και X4 εντός του έτους!


ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, Η BMW ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΦΟΥΛΑΡΕΙ ΤΙΣ -ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ- ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ. ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ MILD HYBRID ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΙΡΑΣ 3, ΤΗΣ X3 ΚΑΙ ΤΗΣ X4.

  • 1/4/2020

Το βήμα που επιχειρεί για το 2020 η BMW, είναι τεράστιο. Σε ένα μόλις έτος (σε σχέση με το 2019) θέλει να περιορίσει τις συνολικές εκπομπές ρύπων της κατά 20%! Και για να το πετύχει αυτό, βασίζεται σε ένα μακρόπνοο και μεγαλεπήβολο σχέδιο, που περιλαμβάνει κάθε λογής τεχνολογίες επάνω στην ηλεκτροκίνηση. Από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, μέχρι plug-in και mild hybrid. Στην προκειμένη περίπτωση θα μας απασχολήσει η τελευταία υποκατηγορία, όπου σύντομα θα δούμε εκπροσώπους της στη Σειρά 3, στη Χ3 και στη Χ4.

Εδώ δεν υπάρχει κάτι καινοτόμο. Απλά η επέκταση της συνταγής που υιοθέτησε αρχικά η Σειρά 5, την περασμένη χρονιά με την 520d. Μιλάμε για την προσθήκη ενός μικρού ηλεκτροκινητήρα και ενός συστήματος ανάκτησης ενέργειας, έτσι ώστε κατά τη φάση των επιταχύνσεων αλλά και στις χαμηλές στροφές να προσφέρεται λίγη επιπλέον ισχύς. Αυτό βελτιώνει την απόκριση του αυτοκινήτου στις εντολές του δεξιού πεντάλ και συνάμα περιορίζει ελαφρά και την κατανάλωση. Πρόσφατα μάλιστα το ίδιο σύστημα, αναβαθμισμένο με κύκλωμα 48V, εμφανίστηκε και στις X5/ X6 xDrive40d.

Αναφορικά με τη Σειρά 3, εντός του έτους θα παρουσιάσει τη mild Hybrid 320d, την τετρακίνητη 320d xDrive, καθώς και την ισχυρότερη M340d xDrive, τόσο στα sedan, όσο και στα wagon αμαξώματά τους. Αντίστοιχα οι Χ3 και Χ4 θα κυκλοφορήσουν ως mild Hybrid στις εκδόσεις xDrive20d, αυτό το φθινόπωρο. Η μεγαλύτερη, πάντως, προσθήκη για φέτος στη γκάμα της BMW παραμένει η iX3, η ηλεκτρική εκδοχή της Χ3, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.