Υβριδική ανάσα ζωής για το Ford S-Max


Το Ford S-Max επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας χάρη σε ένα υβριδικό σύνολο χωρητικότητας 2,5 λίτρων και απόδοσης 190 ίππων.

  • 9/2/2021

Έχουν περάσει σχεδόν δυόμιση χρόνια από την ημέρα που η Ford επικαιροποίησε τις σχεδιαστικές προδιαγραφές του S-Max, ενός καθαρόαιμου MPV από τα λιγοστά που έχουν διατηρηθεί στη γραμμή παραγωγής.

Και ενώ όλο αυτό το διάστημα η εξάπλωση της πανδημίας των SUV φρόντισε ώστε ένα εξαιρετικό σε όλα του να μην μας απασχολήσει καθόλου, η Ford έκανε την έκπληξη τοποθετώντας κάτω από το καπό του S-Max ένα υβριδικό σύνολο.

Το τελευταίο αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,5 λίτρων, ο οποίο με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκινητήρα φτάνει σε απόδοση τους 190 ίππους και συνδυάζεται κατά αποκλειστικότητα με ένα αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων.

Σύμφωνα με τη Ford, το υβριδικό S-Max των 190 ίππων επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 9,8 δευτερόλεπτα, την ίδια στιγμή που η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου διαμορφώνεται στα 6,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μπαταρίες χωρητικότητας 1,1 kWh του υβριδικού Ford S-Max είναι ιόντων λιθίου με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την αντοχή τους στον χρόνο και τη χρήση.

Το υβριδικό παράδειγμα του Ford S-Max θα ακολουθήσει και το μεγαλύτερο σε διαστάσεις Galaxy, το οποίο θα εξακολουθήσει να προσφέρεται σε πενταθέσιες και επταθέσιες διαμορφώσεις.