Υβριδική η νέα Lamborghini Aventador θα εμφανιστεί μέσα στο 2020


Θα έχει κάποιας μορφής ηλεκτροκίνηση και ως εκ τούτου θα είναι και τετρακίνητη λόγω του ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/12/2018

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ετοιμασίες για τη νέα κορυφαία Lamborghini η οποία θα κάνει την εμφάνισή της μέσα στο 2020. Σύμφωνα με τις -ελάχιστες- πληροφορίες που διαρρέουν στο διαδίκτυο, θα διατηρήσει τον V12 κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, αλλά θα έχει μιας κάποιας μορφής υβριδική υποβοήθηση.

Σύμφωνα με τον τεχνικό της διευθυντή, η εταιρία δεν είναι ακόμα αποφασισμένη σε ποιό βαθμό θα εμπλακεί η ηλεκτροκίνηση στη νέα Aventador, και αν η αυτονομία θα είναι κάπου μεταξύ 20 και 50 χιλιομέτρων. 

Πάντως η αρχιτεκτονική θα αφορά την ενσωμάτωση ενός ηλεκτρικού μοτέρ στον εμπρός άξονα και τον κλασικό V12 που θα δίνει δύναμη στον πίσω, καθιστώντας το νέο μοντέλο ένα ιδιότυπο τετρακίνητο. 

Ο τεχνικός διευθυντής της εταιρίας υποστηρίζει ότι παρά την χρήση carbon fiber και την σοβαρή δίαιτα σε όλα τα μηχανικά μέρη, μάλλον θα είναι αδύνατον να καταφέρουν να κάνουν την νέα Aventador ελαφρύτερη από την υπάρχουσα, καθώς τα ηλεκτρικά στοιχεία επιβαρύνουν το αμάξωμα με 200 κιλά επιπλέον βάρος. 

Μέχρι την επίσημη παρουσίασή της θα δούμε ένα νέο μοντέλο περιορισμένης παραγωγής με την ονομασία LB48H. Το υβριδικό αυτό μοντέλο θα έχει συνδυασμένη ισχύ πάνω από 840 ίππους ενώ η εμφάνισή του θα δανείζεται πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο Terzo Millenio. Θα κατασκευαστούν μόλις 63 από αυτά με τιμή στα 2,5 εκατομμύρια δολάρια το καθένα. Και όπως μπορείτε να φανταστείτε, έχουν όλα ήδη πωληθεί!