Υβριδικό στα 1600 κυβικά το νέο KIA Sorento!


Το νέο KIA Sorento έχει ήδη μερικές  πτυχές του σε κοινή θέα πριν την επίσημη παρουσίασή του σε λίγες εβδομάδες. Το νέο SUV της κορεατικής φίρμας όμως, πέρα από τα νέα αισθητικά διαπιστευτήριά του θα έχει και πλουσιότατο μηχανολογικό οπλοστάσιο, όπως μάθαμε από την τελευταία διαρροή πληροφοριών.

  • 11/2/2020

Αναλυτικότερα  σύμφωνα με μια λίστα από αρχείο… excel (!) που διέρρευσε στο διαδίκτυο, το νέο μοντέλο θα εφοδιάζεται με διαφορά συστήματα ισχύος για όλες τις αγορές.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο κινητήρας 1.6 TCI/GDI για την έκδοση MQ4 HEV που σημαίνει ότι το Sorento θα διατίθεται με υβριδική έκδοση με 6άρι αυτόματο κιβώτιο σε δικίνητη και τετρακίνητη έκδοση.

Αργότερα θα προστεθεί ένας δίλιτρος turbo βενζινοκινητήρας με ισχύ περίπου 200 ίππων και σύστημα mild-hybrid συνδυασμένο με ένα νέο 8άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, DCT.

Ο πιο μεγάλος από πλευράς κυβισμού θα είναι ένας νέος GDI 2,5 λίτρων που αντικαθιστά τον 2,4 GDI, και θα αποδίδει περίπου 195 ίππους με 250 Nm ροπής και με μετάδοση μέσω ενός  αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων στους δύο ή τους 4 τροχούς.