Υβριδικό στα 1600 κυβικά το νέο KIA Sorento!


ΤΟ ΝΕΟ KIA SORENTO ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΜΕΡΙΚΕΣ  ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ. ΤΟ ΝΕΟ SUV ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗΣ ΦΙΡΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΑΤΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ, ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.

  • 11/2/2020

Αναλυτικότερα  σύμφωνα με μια λίστα από αρχείο… excel (!) που διέρρευσε στο διαδίκτυο, το νέο μοντέλο θα εφοδιάζεται με διαφορά συστήματα ισχύος για όλες τις αγορές.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο κινητήρας 1.6 TCI/GDI για την έκδοση MQ4 HEV που σημαίνει ότι το Sorento θα διατίθεται με υβριδική έκδοση με 6άρι αυτόματο κιβώτιο σε δικίνητη και τετρακίνητη έκδοση.

Αργότερα θα προστεθεί ένας δίλιτρος turbo βενζινοκινητήρας με ισχύ περίπου 200 ίππων και σύστημα mild-hybrid συνδυασμένο με ένα νέο 8άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, DCT.

Ο πιο μεγάλος από πλευράς κυβισμού θα είναι ένας νέος GDI 2,5 λίτρων που αντικαθιστά τον 2,4 GDI, και θα αποδίδει περίπου 195 ίππους με 250 Nm ροπής και με μετάδοση μέσω ενός  αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων στους δύο ή τους 4 τροχούς.