Υπάρχει περίπτωση να δούμε ένα νέο Fiat Uno;


Από την στιγμή που οι Ιταλοί έχουν δώσει το πράσινο φως για την επιστροφή του Punto όλα είναι πιθανά!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Kleber Silva
  • 10/6/2020

To Fiat Uno ήταν ένα από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα πόλης την δεκαετία του 1980. Ήταν ο αντικαταστάτης του 127. Η παραγωγή του ξεκίνησε το 1983 και για μια δεκαετία ώσπου να παραδώσει την σκυτάλη στο Punto. Είχε σχεδιαστεί από τον Giugiaro και είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση με τον 1.300άρη turbo κινητήρα των 105 PS και την τελική των 210 km/h.

Με το πέρασμα στην επόμενη δεκαετία η Fiat επανάφερε την ονομασία Uno στην αγορά της Νοτίου Αμερικής με ένα μοντέλο που βασίστηκε στο Panda και που κατασκευάζεται στη Βραζιλία μέχρι σήμερα δίχως να υπάρχουν πλάνα για την κυκλοφορία του στην Ευρώπη μιας και οι προδιαγραφές είναι πολύ κατώτερες.

Ωστόσο, η Fiat αναμένεται να διανύσει μια περίοδο αναγέννησης και με το 500 να γίνεται ηλεκτρικό όταν το συμβατικό μοντέλο ολοκληρώσει την πορεία του. Παράλληλα θα προχωρήσει στην παραγωγή του νέου Panda και έχει στα πλάνα της ένα νέο Punto. Γιατί όχι να μην προχωρούσε στην παραγωγή και ενός πρακτικού Uno (όπως μας το παρουσιάζει ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Kleber Silva). Ηλεκτρικό ή όχι...