Yπό κατάργηση το 25% των μοντέλων της Volkswagen


H μείωση του αριθμού των μοντέλων και των εκδόσεων αποτελεί μέρος της στρατηγικής που θα οδηγήσει στην ενίσχυση της κερδοφορίας της Vokswagen.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/12/2018

Μια αυτοκινητοβιομηχανία αποδοτική και ευέλικτη ευελπιστούν ότι θα δημιουργήσουν μέσα στην επόμενη πενταετία τα στελέχη της Volkswagen, προχωρώντας στη δραστική μείωση των μοντέλων που διαθέτει σήμερα στην γκάμα της η γερμανική φίρμα.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες θέλουν τη Volkswagen να καταργεί το 25% των μοντέλων/εκδόσεων που διαθέτει αυτην τη στιγμή στην ευρωπαϊκή αγορά, σε μια προσπάθεια να εξορθολογήσει την γκάμα της και να αυξήσει την κερδοφορία της.

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι πολύ σύντομα πρόκειται να εκλείψουν οι εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο ή τετρακίνηση αυτοκινήτων οι προδιαγραφές και η τιμή των οποίων δεν τα υποστηρίζουν, ενώ παράλληλα το 80% των μοντέλων της γερμανικής φίρμας θα βασίζεται σε μια κοινή πλατφόρμα που δεν είναι άλλη από την MQB.

Την ίδια στιγμή η Volkswagen είναι διατεθειμένη να επενδύσει περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια ευρώ στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι από το 2026 και μετά θα εγκαταλείψει την εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, είναι αν η αναδιάρθρωση της γκάμας της Volkswagen θα δημιουργήσει παράπλευρες απώλειες, ήτοι περικοπές στον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται σε παγκόσμιο επίπεδο από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.