Ζάκυνθος: Σοκ με μωρό που βρέθηκε κλειδωμένο σε αυτοκίνητο – «Έτσι κάνουμε στη χώρα μας» απαντούν οι γονείς


Το παιδί ήταν κλειδωμένο στο αυτοκίνητο για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι που έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

  • 25/5/2023

Λίγες ημέρες μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στην Άρτα, με τον θάνατο ενός βρέφους 5,5 μηνών όταν ο πατέρας του το ξέχασε στο αυτοκίνητο, ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη στη Ζάκυνθο, ευτυχώς με διαφορετική κατάληξη.

Όπως αναφέρει το tempo24.news, την Τετάρτη 24/5 κάτοικοι του Τσιλιβί Ζακύνθου παρατήρησαν ότι μέσα σε ένα σταθμευμένο λευκό Hyundai, το οποίο ανήκει σε γραφείο ενοικιάσεων, ήταν κλειδωμένο ένα παιδί ενός έτους.

Αμέσως κάλεσαν την Αστυνομία αλλά και το γραφείο ενοικιάσεων ενώ την ίδια στιγμή ξεκίνησαν να αναζητούν τους γονείς σε διπλανά καταστήματα και ξενοδοχεία, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τους εντοπίσουν.

Ευτυχώς μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. καθώς και ο άνθρωπος που είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο στους γονείς, ο οποίος είχε μαζί του το εφεδρικό κλειδί με το οποίο έβγαλε το παιδί από την καμπίνα.

Ευτυχώς ήταν καλά στην υγεία του, αν και αρκετά ιδρωμένο από την υψηλή θερμοκρασία που είχε αναπτυχθεί στο εσωτερικό του Hyundai, ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία το παιδί ήταν κλειδωμένο στο αυτοκίνητο για περισσότερα από 30 λεπτά ενώ λίγη ώρα μετά εμφανίστηκαν οι γονείς του οι οποίοι είναι Δανοί και κάνουν διακοπές στο νησί της Ζακύνθου.

Ο 31χρονος πατέρας και η 34χρονη μητέρα συνελήφθησαν με την κατηγορία έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα. Εκεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μητέρα δήλωσε πως «Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε όλο αυτό, εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας».

Στη συνέχεια με προφορική εντολή αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Πηγή: tempo24.news