Ζεσταίνεται ξανά το κλίμα επαφών μεταξύ PSA και FCA


Τίποτε δεν έχει τελειώσει για ένα από τα μεγαλύτερα deal στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δημιουργώντας έναν υπερατλαντικό κολοσσό.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/10/2019

Επιστρέφουν ξανά τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο που θέλουν την Fiat Chrysler Automobiles να συζητά ξανά το θέμα της συγχώνευσής της με τον γαλλικό όμιλο Peugeot-Citroen που έχει πλέον στην φαρέτρα του και την Opel. Η δημιουργία ενός τόσο μεγάλου σχήματος θα άλλαζε τα δεδομένα στον χάρτη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η FCA επιδιώκει χρόνια τώρα μια στρατηγική συνεργασία με απώτερο στόχο την εξαγορά και συγχώνευση της, μαζί ή χώρια από τις Alfa Romeo και Maserati. Κατά καιρούς είχαν ακουστεί φήμες για την Hyundai-Kia, ενώ οι συζητήσεις με την Renault ναυάγησαν με τους Γάλλους να προσπαθούν στην μετά-Ghosn εποχή να συσφίξουν την σχέση τους με την Nissan, δίχως να ξεχνάμε την Mitsubishi.

Από την άλλη η PSA παρατηρεί την κάμψη της αγοράς της Κίνας και θα ήθελε πάρα πολύ να διεισδύσει στην αμερικανική μέσω της FCA. Ειδικά για την Peugeot που ανεβαίνει σε μια πιο premium κατεύθυνση τα πλάνα είναι να ξεκινήσει δυνατά στη βορειοαμερικανική αγορά το 2023 πουλώντας και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις με τις δύο πλευρές να μην σχολιάζουν καν τα δημοσιεύματα. Πάντως, με ενορχηστρωτή τον Tavares και αν το θέλουν και οι δύο πλευρές μια τέτοια συμμαχία είναι εφικτή και επιθυμητή μπροστά στις δυσκολίες που φέρνει η ηλεκτροκίνηση στα επόμενα χρόνια. Και όπως το πάει η FCA είναι απλά θέμα χρόνου να βρει κάποιο μνηστήρα.