Zήστε σαν Πρόεδρος μέσα σε μία Mercedes-Benz 600 του 1975


Η Mercedes-Benz 600 αγαπήθηκε και εκτιμήθηκε δεόντως από όλους κυρίαρχους αυτού του κόσμου, και παραμένει ίσως το πιο χαρακτηριστικό αυτοκίνητο που έβγαλε ποτέ η εταιρία.

  • 6/4/2020

Δεν υπήρξε πρόεδρος, δικτάτορας, αρχηγός κράτους (νόμιμα ή παράνομα εκλεγμένος), στέλεχος μεγάλης εταιρίας και γενικά εξέχον μέλος αυτής της κοινωνίας που να μην έβαλε τα μαλακά του μόρια στους μεγάλους καναπέδες μίας Grosser Mercedes.

Η 600 ήταν και παραμένει το σύμβολο της απόλυτης πολυτέλειας και ισχύος προηγούμενων δεκαετιών και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αυτοκίνητα στην ιστορία της Mercedes που την έφεραν έως τις ημέρες μας ως premium κατασκευαστή.

Υπήρξε στην παραγωγή από το 1963 έως το 1981, σε διάφορες εκδόσεις και μεταξόνια (και με έξι πόρτες), με μοναδικές δυνατότητες customizing για κάθε πελάτη (και αλεξίσφαιρη βεβαίως) ενώ κατασκευάστηκαν συνολικά μόλις 2.677 μονάδες.

Η πιο σπάνια από αυτές ήταν η 600 Landaulet από τις οποίες φτιάχτηκαν μόλις 59. Όμως η πιο δημοφιλής ήταν η Pullman limousine όπως αυτή που βλέπουμε στις φωτογραφίες και η οποία υπάρχει προς πώλησε στν Ολλανδία. Πρόκειται για ένα μοντέλο του 1975 και εξωτερικά δεν υπάρχουν διαφορές από τις αντίστοιχες που φτιάχτηκαν εκείνη την χρονιά.

Εκτός ίσως από το λευκό χρώμα το οποίο δεν υπήρχε στην γκάμα του μοντέλου εκείνη την εποχή. Η ελευθερία της ανακατασκευής είναι ακόμα μεγαλύτερη στο εσωτερικό, όπου έχουν ενσωματωθεί όλες οι ανέσεις μίας μοντέρνας Maybach. Όλα έχουν σχεδιαστεί εξαρχής στο σαλόνι, με τα περισσότερα στοιχεία να προέρχονται από την Maybach 62 Limousine.

Όπως βλέπουμε από τις φωτό μεταξύ άλλων υπάρχει μία μεγάλη ηλιοροφή, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα θερμαινόμενα και αεριζόμενα, εμπρός και πίσω ρυθμιζόμενος αυτόματο ςκλιματισμός, ψυγείο με minibar, μεγάλη οθόνη αναδιπλούμενη, ένα πολύ εξελιγμένο ηχοσύστημα, κάμερες για εμπρός και πίσω και πολλά ακόμα.

Για να μην χαθεί η σφραγίδα του κανονικού classic με όλες αυτές τις αλλαγές, η συγκεκριμένη εταιρία συνεργάστηκε με το τμήμα MercedesBenz Classic και η όλη εργασία ξεκίνησε από το 2007. Η ολοκλήρωσή της πήρε αρκετά χρόνια, και η Mercedes-Benz 600 Pullman Maybach είναι έτοιμη, με τα ορίτζιναλ κομμάτια στα μηχανικά μέρη μιας W100 να δίνουν και την επίσημη σφραγίδα του classic.

O 8κύλινδρος κινητήρας των 6,3 λίτρων αποδίδει 250 ίππους και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 4 σχέσεων. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει μόλις 1.112 χιλιόμετρα στο οδόμετρο και η τιμή πώλησης που έχει ανακοινωθεί είναι στα 2,15 εκατ. ευρώ χωρίς μάλιστα τον ΦΠΑ.