Ζωντανό το ενδεχόμενο συγχώνευσης Renault-FCA


H πρόθεση του γαλλικού κράτους να μειώσει το ποσοστό συμμετοχής της στη Renault και οι δεύτερες σκέψεις της Nissan, επαναφέρει στο προσκήνιο της επικαιρότητας τα σενάρια συγχώνευσης ανάμεσα στον γαλλικό όμιλο και το FCA Group.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/6/2019

Πιθανή θα πρέπει να θεωρείται μια ενδεχόμενη επανάληψη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Renault και το FCA Group, παρά το γεγονός ότι οι Ιταλοί είχαν αποχωρήσει από τις συζητήσεις αντιδρώντας στα εμπόδια που έθετε το γαλλικό κράτος αλλά και στην αρνητική στάση που τηρούσε ως εκείνη τη στιγμή η Nissan.

Η πρόθεση του γαλλικού κράτους να μειώσει τη συμμετοχή του στον όμιλο της Renault και οι δεύτερες σκέψεις της Nissan, αλλάζουν τα έως τώρα δεδομένα καθιστώντας εξαιρετικά πιθανή την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Πληροφορίες θέλουν τον επικεφαλής του FCA Group, Mike Manley, να έχει ήδη βρεθεί στο Παρίσι όπου συνάντησε Γάλλους αξιωματούχους με σκοπό την επαναπροσέγγιση των δύο μερών.

Από την πλευρά της, η Nissan επιχειρεί να διατηρήσει τις αγαστές σχέσεις συνεργασίας με τη Renault η οποία κατέχει το 43% της ιαπωνικής φίρμας, αναγνωρίζοντας ότι μια ενδεχόμενη ρήξη με τους Γάλλους θα είχε καταστροφικές συνέπειες για εκείνη.

Είναι πολύ πιθανόν, λοιπόν, οι Ιάπωνες να καθίσουν και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, υπό την ασφυκτική πίεση που θα τους ασκήσει η Renault.