Αποκάλυψη για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Toyota Land Cruiser (photos)


Η Toyota «ξεκλειδώνει» το μέλλον του Land Cruiser και το βάζει στην πρίζα για πρώτη φορά στην μακρά ιστορία του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TOYOTA GLOBAL NEWSROOM
  • 23/10/2023

Το Land Cruiser αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα που έχει η Toyota στην γκάμα της. Πωλείται σε όλο τον κόσμο, σε διαφορετικές εκδοχές, ωστόσο ποτέ μέχρι σήμερα το εμβληματικό SUV δεν είχε αποχωριστεί τους κινητήρες εσωτερικής καύσης για χάρη του ηλεκτρισμού. 

Αυτό έρχεται να αλλάξει, αφού οι Ιάπωνες παρουσίασαν τις πρώτες πληροφορίες του Land Cruiser Se Concept, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της σειράς. Η Toyota αναμένεται να παρουσιάσει το νέο της εγχείρημα στο Tokyo Motor Show που ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ίδια την αυτοκινητοβιομηχανία, το νέο, ηλεκτρικό Land Cruiser θα προσφέρει οδήγηση με υψηλή ροπή» και θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 7 επιβάτες, αφού θα έχει 3 σειρές καθισμάτων στην καμπίνα. Η εταιρεία σημειώνει επίσης ότι πρόκειται για ένα «ήσυχο όχημα», που αποτελεί «ιδανική επιλογή για μετακινήσεις μέσα στην πόλη». Ταυτόχρονα, προορίζεται και για off-road σενάρια, με το μόνοκοκ αμάξωμά του να παρέχει χειρισμό με πολύ καλή ανταπόκριση.

Παρ' όλ' αυτά, το «σουλούπι» του Land Cruiser Se δεν προδιαθέτει ότι θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα με πιο ανώμαλα εδάφη, αφού το πάτωμα δείχνει να έχει μικρή απόσταση από το έδαφος. Όσο για τις διαστάσεις του, έχει μήκος 5.150 mm (αρκετά μακρύ για αστικές μετακινήσεις), πλάτος 1.990 mm και ύψος 1.705 mm. Το μεταξόνιο έχει μήκος 3.050 mm.

Καμία περαιτέρω πληροφορία δεν έχει δοθεί στο φως από την Toyota, κι έτσι τεχνικά χαρακτηριστικά όπως ο αριθμός των ηλεκτροκινητήρων και το μέγεθος της μπαταρίας, παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα. Υπομονή, λοιπόν, μέχρι το Tokyo Motor Show όπου -λογικά- θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα.