Apollo G2J: Ένα νέο σπορ EV από την εταιρεία των hypercars


Η Apollo, εταρεία γνωστή για τα hypercars που κατασκευάζει, μπαίνει στον χώρο των σπορ ηλεκτρικών οχημάτων με το πρωτότυπο G2J.

  • 12/10/2022

Θα βοηθούσε να καταλάβει κανείς πώς προσεγγίζει το μέλλον το Apollo Future Mobility Group, αν δει το νέο του πόνημα.

Η Apollo μπαίνει στον χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με το G2J, που αποκαλεί «κινούμενο μηχανολογικό πρωτότυπο», ένα εργαστήριο, αν θέλετε, για τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση.

Δουλεύει πάνω σε αυτό εδώ και δύο χρόνια, ενώ πλέον έχει περάσει στη φάση των δοκιμών για τις τελικές πινελιές και την επιβεβαίωση των δεδομέων που έχει συλλέξει σε διάφορους τομείς, όπως ο ηλεκτροκινητήρας, η συνδεσιμότητα και οι τεχνολογίες γύρω από το ψηφιακό οικοσύστημα που έχει δομήσει.

Από τον σχεδιασμό του ακόμα, το G2J έρχεται να δείξει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Apollo. Δεν έχει το άγριο, ακραίο ίσως look των θηριωδών hypercars με τους κινητήρες V12 της εταιρείας, καθώς μοιάζει πιο πολύ με ένα κεντρομήχανο σπορ αυτοκίνητο, όπως είναι οι Lotus της περασμένης γενιάς.

Σύμφωνα με την Apollo, στην κατασκευή του G2J έχουν χρησιμοποιηθεί «τα πιο εξελιγμένα, ελαφριά συνθετικά υλικά», με το σασί να αποτελεί αποκλειστικά από ανθρακόνημα.

Στην πλατφόρμα που κάθεται το πρωτότυπο θα βασίζονται τα μελλοντικά EV της Apollo, κι ενώ δε γνωρίζουμε ακόμα λεπτομέρειες, φαίνεται πως φέρει τεχνολογία μπαταρίας 800 volt, με δύο ηλεκτροκινητήρες και επικυκλικά κιβώτια ταχυτήτων.

Όλη η εξέλιξη και η έρευνα του G2J λαμβάνει χώρα στο κέντρο R&D της Apollo στο Ingolstadt της Γερμανίας.