Αυτή είναι η Lotus Eletre, το πρώτο SUV της εταιρείας (Video)


H Lotus παρουσίασε την ηλεκτρική Eletre, το πρώτο SUV που έρχεται να τα βάλει με την Lamborghini Urus.

  • 30/3/2022

Ο εξηλεκτρισμός της Lotus μετά την εξαγορά από την κινεζική Geely συνεχίζεται ραγδαία, αυτή τη φορά με την παρουσίαση της Eletre.

Αποτελεί το πρώτο SUV της ιστορικής βρετανικής μάρκας, που -όπως μαρτυρά το όνομά της, που σημαίνει μεταξύ άλλων και «ερχομός στη ζωή» στα Ουγγρικά- είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη. 

Είναι ένα από τα τρία 'lifestyle EV' που αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στα επόμενα χρόνια, οπότε η Eletre βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας γκάμας της Lotus.

Θα τεθεί προς πώληση σε Ηνωμένο Βασίλει, Ευρώπη και Κίνα το 2023, ενώ στις ΗΠΑ θα φτάσει το 2024, με τιμή πώλησης περί τα 90.000 ευρώ.

Κι όντας SUV, έχει και τις αντίστοιχες γραμμές, κρατώντας όμως κι ένα σπορ ύφος, που συνάδει με τη σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας ακόμα και στη σύγχρονη, εξηλεκτρισμένη εποχή της.

Στην «καρδιά» της Eletre βρίσκεται μία μπαταρία που μπορεί να φορτίζει με τάση 800V, μέσα σε μόλις 18 λεπτά. Δεν είναι γνωστή ακόμα η χωρητικότητα, αλλά θα ξεπερνά τα 100 kWh και θα προσφέρει αυτονομία περί τα 600 χιλιόμετρα.

Σε επίπεδο ιπποδύναμης, η Eletre θα ξεκινά από τα 600 PS, και θα είναι ικανή να κάνει τα 0-100 km/h σε 3 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα τα 257 km/h. Θα υπάρχει κι έκδοση με 700 PS, για πιο ισχυρές επιδόσεις και πιο άμεση σύγκριση με την Lamborghini Urus, που προσεγγίζει τα performance SUV με την... παραδοσιακή μέθοδο.