Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακά Datsun που έχεις δει ποτέ (video-photos)


Το rendering του σχεδιαστή Ash Thorp δεν έμεινε στον σκληρό δίσκο κάποιου υπολογιστή, αλλά βρήκε τον δρόμο για να γίνει πραγματικότητα. 

  • ΦΩΤΟ: makehastecorp.com
  • 31/12/2023

Εδώ στο Car and Driver συχνά παρουσιάζουμε ψηφιακές δημιουργίες ανεξάρτητων σχεδιαστών με εντυπωσιακά αυτοκίνητα, που τις περισσότερες φορές μένουν στον σκληρό δίσκο κάποιου υπολογιστή και δεν γίνονται ποτέ πραγματικότητα.

Ωστόσο η σημερινή ιστορία είναι από τις σπάνιες αφού το rendering τού σχεδιαστή Ash Thorp, ο οποίος εμπνεύστηκε το τελευταίο Batmobile που εμφανίστηκε στην ταινία «The Batman», έγινε αληθινό αυτοκίνητο το οποίο είναι πλήρως λειτουργικό.

Ο Thorp έχει επιμεληθεί αρκετά ψηφιακά σχέδια μέχρι σήμερα, ωστόσο αυτό που… έσπασε το ρόδι και έγινε πραγματικότητα είναι ένα εντυπωσιακό Datsun 240Z. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μεταξύ των κλασικών «Made in Japan» αυτοκινήτων, ένα από τα πιο σημαντικά σπορ μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ θεωρείται ο γεννήτορας όλων των σπορ Nissan.

Παρόλο που χρησιμοποιήθηκε ως βάση, ο Thor και η σχεδιαστική εταιρεία Make Haste Corp με την οποία συνεργάστηκε, φρόντισαν να παρέμβουν σε αρκετά σημεία προκειμένου το αυτοκίνητο να αποκτήσει ακόμα πιο επιβλητική εικόνα, αλλά και να έρθει πιο κοντά στα σημερινά δεδομένα της αυτοκίνησης. Όσον αφορά το δεύτερο, αφαιρέθηκε ο 6κύλινδρος εν σειρά κινητήρα των 2,4 L και στη θέση του τοποθετήθηκε ο ηλεκτροκινητήρας του Tesla Model S που αποδίδει 400 ίππους.

Εξωτερικά ξεχωρίζουν το full carbon αμάξωμα, η μεγάλη εισαγωγή αέρα στο καπό, η απουσία καθρεπτών που στη θέση τους έχουν τοποθετηθεί κάμερες για να μεταφέρουν την εικόνα στον οδηγό, τα ιδιαίτερα καλύμματα των τροχών αλλά και ο υπερβολικά μεγάλος διαχύτης στο πίσω μέρος.

Τέλος, στο εσωτερικό δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που να θυμίζει Datsun 240Z. Το τιμόνι είναι τύπου yoke, τα καθίσματα χωρίζονται από μία ψηλή και τετραγωνισμένη κονσόλα ενώ πίσω από το τιμόνι έχει τοποθετηθεί ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Δείτε το Datsun 250Z, όπως το εμπνεύστηκε ο Ash Thorp, στο παρακάτω video…