BYD: Ετοιμάζει pickup για να τα βάλει με τα Ford Ranger και Toyota Hilux - Δείτε τις πρώτες εικόνες


Η BYD θέλει να εισέλθει σε ακόμα μία ανταγωνιστική κατηγορία παρουσιάζοντας εντός του έτους το πρώτο pickup μοντέλο στη γκάμα της.

  • 7/4/2024

Λίγες ημέρες μετά τη μεγαλοπρεπή εκδήλωση που έγινε στο Ζάππειο για την είσοδο των επιβατικών της BYD στην ελληνική αγορά μέσω του Ομίλου Σφακιανάκη, ο κινεζικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι αργότερα μέσα στο έτος θα λανσάρει στις παγκόσμιες αγορές το πρώτο pickup στη γκάμα του.

Στόχος είναι να εισέλθει σε ακόμα μία ανταγωνιστική κατηγορία και να διεκδικήσει μερίδιο της αγοράς από τα δημοφιλή Toyota Hilux, Ford Ranger αλλά και του πιο φθηνού «αγροτικού» που πωλείται σήμερα στην Ελλάδα.

Η BYD, εκτός από τις φωτογραφίες του καμουφλαρισμένου οχήματος, δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για την τιμή και το σύστημα μετάδοσης κίνησης. Αρκέστηκε να πει ότι θα είναι το πρώτο pick-up «νέας ενέργειας» στον στόλο της, ένας όρος που χρησιμοποποιεί για το σύνολο των οχημάτων της.

Θυμίζουμε ότι το 2023 η BYD κατάφερε να «γκρεμίσει» από τη θέση του κορυφαίου κατασκευστή EV στον κόσμο την Tesla, η οποία πριν λίγο καιρό παρουσίασε -μετά από πολλές αναβολές- τη δική της pick-up πρόταση, το Cybertruck.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Κίνα η συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων υπόκειται σε αρκετούς περιορισμούς σε σύγκριση με τα αμιγώς ηλεκτρικά επιβατικά. Αυτός ίσως είναι ο λόγος που η BYD καθυστέρησε να παρουσιάσει το πρώτο της pick-up, ενώ υπάρχουν αναφορές που λένε ότι το μοντέλο θα λανσαριστεί σε εκτός Κίνας αγορές όταν ολοκληρωθεί η ανάπτυξή του.