Μπήκαν τα αυτοκίνητα στην πρώτη έκθεση της BYD στην Ελλάδα - Δείτε LIVE εικόνες


Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από το εσωτερικό της έκθεσης των επιβατικών της BYD στο Μαρούσι. 

  • ΦΩΤ.: CAR AND DRIVER
  • 19/3/2024

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, εδώ στο Car and Driver σάς είχαμε παρουσιάσει ένα φωτογραφικό πακέτο με τις εργασίες για τη διαμόρφωση της πρώτης BYD έκθεσης επιβατικών στην Αθήνα.

Αυτή βρίσκεται στο Μαρούσι, στη συμβολή της Λ. Κηφισίας με την Αμαρυσίας Αρτέμιδος όπου εδώ και μερικές ώρες μπήκαν τα πρώτα αυτοκίνητα της κινεζικής φίρμας. Όπως μπορείτε να δείτε στις αποκλειστικές φωτογραφίες, αυτά είναι το ATTO3 και το SEAL.

Το πρώτο είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό C-SUV που έχει αναπτυχθεί στην e-Platform 3.0. Έχει ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη με ισχύ 204 PS και μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 60,4 kWh που του προσφέρει αυτονομία 420 km. Το 0-100 km/h έρχεται σε 7,3 sec ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 160 km/h.

Απ' την άλλη το BYD Seal είναι ένα ηλεκτρικό sedan που βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα, με το μήκος του να είναι 4,8 m. και το μεταξόνιο 2,92 m. Στις ευρωπαϊκές χώρες είναι διαθέσιμο με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες (AWD) ενώ η LFP μπαταρία είναι κοινή στις δύο εκδόσεις και έχει ενεργειακή χωρητικότητα 82,5 kWh.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μεικτή αυτονομία φτάνει τα 570 km (WLTP), η επιτάχυνση του 0-100 km/h έρχεται σε 3,8 sec (στην AWD έκδοση) ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 180 km/h.

Θυμίζουμε ότι ο Όμιλος Σφακιανάκη, επίσημος διανομέας των επιβατικών οχημάτων της BYD στην Ελλάδα, ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες τις τιμές και τις εκδόσεις των δύο μοντέλων τα οποία θα τα βρείτε πατώντας ΕΔΩ.

Τέλος, σημειώνεται ότι θα υπάρξει ακόμα μία έκθεση της BYD στην Αθήνα. Αυτή θα βρίσκεται στη Λεωφόρο Αθηνών 173 και θα εξυπηρετεί πελάτες από το κέντρο και τα νότια προάστια της πρωτεύουσας.