Πολυβόλο, πιστόλι ή καραμπίνα: Ποιο όπλο προκάλεσε μεγαλύτερη ζημιά στο Tesla Cybertruck (video)


Η Tesla παρουσίασε και επίσημα τη νέα προσθήκη στη γκάμα της. Είναι γρήγορο σαν sports car και αρκετά πιο ακριβό σε σχέση με τις τιμές που είχε ανακοινώσει αρχικά ο Elon Musk.

  • 1/12/2023

Το πολυαναμενόμενο και πολυσυζητημένο Tesla Cybertruck είναι επιτέλους εδώ. Ο Elon Musk και η ομάδα του παρουσίασαν επισήμως τη νέα προσθήκη στη γκάμα της Tesla, με την οποία η εταιρεία εισέρχεται σε μια νέα κατηγορία, αυτή των pick-up.

Όταν ο Musk ρωτήθηκε στην εκδήλωση για τους λόγους που πρέπει να επιλέξει κάποιος το νέο ηλεκτρικό ημιφορτηγό σημείωσε ότι είναι καλύτερο από κάθε άλλη πρόταση στην κατηγορία του, είναι πιο γρήγορο από τα περισσότερα sports car (κάνει το 0-96 km/h σε 2,6 sec. στην έκδοση με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες), έχει δυνατότητα έλξης έως 4,9 τόνους και δυνατότητα φόρτωσης έως 1,3 τόνους.

Παράλληλα γνωστές έγιναν και οι τιμές του Cybetruck οι οποίες είναι αρκετά υψηλότερες σε σχέση με αυτές που ακούγονταν εδώ και καιρό. Για την αγορά των ΗΠΑ, όπου είναι διαθέσιμο την παρούσα φάση, οι τιμές ξεκινούν από τα 60.990 δολ για την πισωκίνητη έκδοση με τα 402 km αυτονομίας. Η τετρακίνητη έκδοση, η οποία ανοίγει τον «χορό» των παραγγελιών, έχει αυτονομία 547 km και ξεκινά από τα 79.990 δολ., ενώ στην κορυφή της γκάμας θα είναι η έκδοση Cyberbeast, με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες, και θα φτάνει τα 99.000 δολ. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Elon Musk το 2019 είχε δηλώσει ότι οι τιμές του Cybertruck θα ξεκινούν κοντά στα 40.000 δολ...

Ένα από τα στοιχεία που επικοινώνησε αρκετά η Tesla για το νέο όχημα είναι η ανθεκτικότητά του στις σφαίρες. Εδώ και μερικές εβδομάδες είχε παρουσιάσει video στο οποίο το έδειχνε το Cybertuck να δέχεται πυροβολισμούς στις πόρτες οι οποίοι προκάλεσαν μόνο μερικά βαθουλώματα στο αμάξωμα με τον ανοξείδωτο χάλυβα!

Τις επόμενες ημέρες της παρουσίασης του video αρκετές «κακές γλώσσες» στο διαδίκτυο μιλούσαν για ακόμα ένα επικοινωνιακό τρικ του Musk προκειμένου να δώσει ώθηση στις πωλήσεις. Η Tesla, όμως, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και δημοσίευσε νέο video με το backstage του πρώτου.

Σε αυτό μπορούμε να δούμε το Cybertruck να «αντιστέκεται» στις ριπές ενός πυροβόλου Tommy ενώ εξίσου καλά τα πήγε απέναντι σε πιστόλι Glock, σε πολυβόλο MP5SD και σε καραμπίνα. Η τελευταία ήταν αυτή που προκάλεσε τις μεγαλύτερες ζημιές αφού οι βολές ράγισαν το τζάμι, όμως κανένα από τα όπλα δεν κατάφερε να «μπει» στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Όπως σημείωσαν οι μηχανικοί της Tesla, το Cybetruck δεν σχεδιάστηκε εξαρχής για να είναι αλεξίσφαιρο. Σχεδιάστηκε για να βγαίνει «νικητής» εφόσον βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση και ικανότητά του να αντέχει πυρά είναι απλά το… κερασάκι στην τούρτα των δυνατοτήτων του.