Δείτε ένα ρομποτικό "χέρι" να φορτίζει ένα Tesla! (video)


Πώς η εφεύρεση ενός ιδιοκτήτη Tesla έφερε ένα ρομποτικό χέρι να φορτίζει αυτόματα το αυτοκίνητό του.

  • 6/7/2021

Γνωρίστε τον Pat Larson. Ο Αμερικανός είναι YouTuber και περήφανος ιδιοκτήτης ενός Tesla, για το οποίο εφηύρε κάτι το ιδιαίτερο: έναν αυτόματο φορτιστή.

Ο λόγος για το 'Tesla Automatic Charger', ένα ρομποτικό χέρι που φορτίζει το αυτοκίνητο του Larson, χρησιμοποιώντας ένα Raspberry Pi ως «εγκέφαλο» και μία κάμερα με φακό για να βρίσκει το σημείο που φορτίζει.

Είναι μία τεχνολογία που έχει κατά καιρούς αναφέρει ο CEO της εταιρείας, Elon Musk, πως θα φέρει στους φορτιστές της, αλλά ο Larson δεν μπορούσε να περιμένει.

Το πώς δουλεύει παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το Raspberry Pi είναι ένα υπολογιστής πολύ μικρού μεγέθους, και λειτουργεί ως η αρχή όλων των κινήσεων για τον φορτιστή. Ξεκινά, μετακινώντας τον μηχανισμό μέχρι να βρει τη σωστή θέση για την πρίζα στο όχημα. Στη συνέχεια, ένας σύνδεσμος, εν είδει αγκώνα, ανοίγει το ρομποτικό χέρι για να φτάσει προς το αυτοκίνητο, κι ένα servo γυρνά το βύσμα αν πρέπει για να βρεθεί σε σωστή ευθυγράμμιση με την πρίζα.

Τέλος, μία μικροσκοπική κάμερα βγάζει φωτογραφίες το σημείο που έχει βρεθεί το ρομποτικό χέρι, τις στέλνει στο Pi, και αυτό δίνει την εντολή για τις απαραίτητες κινήσεις, αν είναι αναγκάιο.

Σε όλα αυτά συνεισφέρει το TensorFlow, μία machine learning τεχνολογία που βοηθά το σύστημα να καταλάβει προς τα πού να κινηθεί βάσει των φωτογραφιών που τραβά η κάμερα. 

Το μόνο αδύναμο σημείο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι το ότι το σύστημα λειτουργεί μέσω internet, οπότε σε περίπτωση απώλειας αυτού, ο αυτόματος φορτιστής δε λειτουργεί.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω video: