Ποια ήταν τα αγαπημένα αυτοκίνητα του Elon Musk;


Ο μεγαλομέτοχος της Tesla διατηρούσε από μικρός μεγάλο πάθος για τα αυτοκίνητα. Ποια ήταν όμως τα σημαντικότερα που είχε στην κατοχή του;

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/5/2020

Συστάσεις για τον εκκεντρικό και ιδιοφυή Elon Musk προφανώς και δεν χρειάζονται. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της αυτοκινητοβιομηχανίας και ουσιαστικά τον πρώτο που επένδυσε τα πάντα στην μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση χτίζοντας μια γκάμα από την αρχή με μοντέλα μηδενικών ρύπων.

Ενδιαφέρον έχει όμως το τι οδηγούσε ο Elon Musk στα προηγούμενα χρόνια και εννοείται πως δεν ήταν κανένα ηλεκτρικό. Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία πως από τα χέρια του έχουν περάσει πάρα πολλά αυτοκίνητα σύμφωνα με το businessinsider.com το πρώτο σημαντικό μοντέλο για τον 48-χρονο Musk (με νοτιοαφρικανική, καναδική και αμερικανική υπηκοότητα ήταν μια BMW 320i μοντέλο του 1978. Την είχε αγοράσει το 1994 για μόλις 1.400 δολάρια, ενώ το 2005 αγόρασε και μια M5.

Η συνέχεια είναι πιο εντυπωσιακή αφού όταν έβγαλε τα πρώτα ζεστά δολάρια αγόρασε μια συλλεκτική Jaguar Type E με έτος κατασκευής το 1967. Από μικρός ήθελε να αγοράσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο και πραγματοποίησε το όνειρο του. Αν και οι περισσότεροι από μας θα «καιγόμασταν» να είχαμε μια McLaren F1 όταν ο Musk την απέκτησε ανταλλάσσοντας την με μετοχές που είχε στο PayPal. Δυστυχώς την έλιωσε κάποια στιγμή.

O Musk είναι φανατικός σινεφίλ του James Bond και για αυτό στην συλλογή του πρόσθεσε την Lotus Esprit που είχε κάνει την εμφάνισή της στην ταινία του 1977. Στο γκαράζ του υπάρχουν δεκάδες αυτοκίνητα, από ένα Ford Model T που του είχαν δωρίσει μέχρι ένα Audi Q7 ή μια Porsche 911 Turbo.

Ωστόσο, για την καθημερινότητα του χρησιμοποιεί τα Tesla του, ένα Model 3, ένα Model X και ένα Model S Performance. Σύντομα και με το εκκεντρικό Cybertruck. Όσο για το Tesla Roadster, αυτό το έστειλε στο διάστημα!