Ξεκινούν οι πωλήσεις Tesla στην Ελλάδα. Τιμές και πληροφορίες


Πρεμιέρα στην ελληνική αγορά πραγματοποιούν τα μοντέλα της Tesla, η διάθεση των οποίων ξεκινά άμεσα, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν τους τελευταίους μήνες του έτους.

  • 31/7/2020

Σήμερα, η Tesla ενεργοποιεί το διαδικτυακό της design studio για την Ελλάδα. Οι πελάτες μπορούν να διαμορφώσουν και να παραγγείλουν τα Model SModel X και Model 3, με τις παραδόσεις να ξεκινούν στα τέλη του 2020.  

Με πλήρως ηλεκτρική αυτονομία έως 610 km (WLTP), κορυφαίες βαθμολογίες ασφάλειας και άφθονους χώρους φόρτωσης, δεν υπάρχει πλέον λόγος να μην απαλλαγείτε από τις εκπομπές καυσαερίων. 

Το όχημα βασικής κατηγορίας της Tesla, το Model 3 Standard Range Plus, ξεκινά από 46.990€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και των εξόδων παράδοσης. 

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο εδώ για περισσότερες πληροφορίες.   

Αυτό το τρίμηνο, η Tesla θα ανοίξει ένα pop-up κατάστημα στην Αθήνα, ώστε να μπορούν οι πελάτες να δουν τα οχήματα από κοντά και να έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν δοκιμαστικά ένα Model S, Model X ή Model 3. 

Η Tesla θα δημιουργήσει επίσης ένα κέντρο σέρβις στην Αθήνα προτού ξεκινήσουν οι παραδόσεις, ώστε οι ιδιοκτήτες ενός Tesla να έχουν πρόσβαση σε άμεσες και απρόσκοπτες διαδικασίες σέρβις για το αυτοκίνητό τους. Πριν το τέλος του έτους, θα λειτουργήσει επίσης ο πρώτος σταθμός με Superchargers και μέσα στο 2021 θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το δίκτυο τέτοιων σταθμών σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Model S, Model X και Model 3  

Το Model S, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό sedan, αποτελεί επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία.  

Συνδυάζοντας επιδόσεις, ασφάλεια και υψηλή απόδοση, έχει επαναπροσδιορίσει τις προσδοκίες του κόσμου για το αυτοκίνητο του 21ου αιώνα με τις υψηλότερες δυνατές βαθμολογίες ασφάλειας, τη μεγαλύτερη αυτονομία από κάθε άλλο ηλεκτρικό όχημα και τις ενημερώσεις λογισμικού over-the-air που το βελτιώνουν διαρκώς.    

Το Model X είναι το πιο γρήγορο και πιο ικανό SUV στην ιστορία. Ήταν επίσης το πρώτο SUV που έλαβε βαθμολογία ασφαλείας 5 αστέρων από το US NCAP. Συνδυάζει τις επιδόσεις και τη χρηστικότητα με μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως οι πόρτες falcon wing, η πανοραμική γυάλινη οροφή και η επταθέσια διαμόρφωση.   

Το Model 3 είναι ένα μικρότερο, πιο απλό και πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο ως το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μαζικής αγοράς στον κόσμο, και αποτελεί σημαντικό βήμα στην αποστολή της Tesla για την επιτάχυνση της μετάβασης του κόσμου σε βιώσιμη χρήση της  ενέργειας.   

 Όπως κάθε όχημα Tesla, το Model 3 συνδυάζει αυτονομία, επιδόσεις. ασφάλεια και τεχνολογία. Η έξυπνη σχεδίαση μεγιστοποιεί τον εσωτερικό χώρο, ώστε να χωρούν άνετα πέντε ενήλικες με όλες τις αποσκευές τους. 

Το υψηλής απόδοσης κινητήριο σύστημα εξασφαλίζει επιτάχυνση από μηδέν έως 100 km/h μέσα σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα. Το Model 3 Standard Range Plus ξεκινά από 46.990€, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων παράδοσης.   

Όλα τα οχήματα της Tesla με βασική τιμή κάτω από 50.000€ προ φόρων είναι επιλέξιμα για το πρόγραμμα της Ελληνικής Κυβέρνησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που εξασφαλίζει επιδότηση έως 6.000 ευρώ ανά όχημα, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 7 Αυγούστου 2020.    

Όλα τα οχήματα της Tesla επωφελούνται από τη μείωση φορολογίας που αφορά εταιρικά ηλεκτρικά οχήματα και επιπλέον απαλλάσσονται πλήρως από τέλη ταξινόμησης. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.    

Τιμολόγηση:  

Μοντέλο   

Κίνηση 

Αυτονομία (WLTP)   

Τιμή (€) που περιλαμβάνει ΦΠΑ και έξοδα παράδοσης – δεν έχει αφαιρεθεί το κίνητρο  «Κινούμαι Ηλεκτρικά» 

Model 3 Standard Range Plus   

RWD   

409 km   

 46.990€   

Model 3 Long Range   

AWD   

560 km   

 55.990€  

Model 3 Performance   

AWD   

530 km   

 61.990€  

Model S Long Range   

AWD   

610 km   

  84.990€   

Model S Performance   

AWD   

590 km   

 100.990€  

Model X Long Range   

AWD   

505 km   

 90.990€  

Model X Performance   

AWD   

485 km   

 106.990€  

Tesla Autopilot  

Όλα τα οχήματα Tesla διαθέτουν σύστημα Autopilot. Η Tesla θεωρεί ότι η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας. Γι' αυτόν το λόγο, τα οχήματα της Tesla σχεδιάζονται έτσι, ώστε να είναι τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα στον κόσμο. 

Πιστεύουμε ότι ο μοναδικός συνδυασμός παθητικής ασφάλειας, ενεργητικής ασφάλειας και αυτοματοποιημένης οδήγησης έχει ύψιστη σημασία, προκειμένου να παραμένουν ασφαλείς όχι μόνο οι οδηγοί και οι επιβάτες των οχημάτων Tesla, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι χρήστες των οδών.  

Το Autopilot είναι ένα προηγμένο σύστημα υποβοήθησης του οδηγού, το οποίο έχει ταξινομηθεί ως αυτοματοποιημένο σύστημα Επιπέδου 2 και προορίζεται για χρήση από έναν πλήρως συγκεντρωμένο οδηγό που έχει τα χέρια του στο τιμόνι.  

Αυτό σημαίνει ότι το Autopilot συμβάλλει επίσης στην επίβλεψη του οδηγού. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το Autopilot μειώνει τον συνολικό φόρτο εργασίας του οδηγού, ενώ η εφεδρεία των οκτώ εξωτερικών καμερών, του ραντάρ και των 12 αισθητήρων υπερήχων παρέχει ένα πρόσθετο επίπεδο ασφαλείας, το οποίο δεν επιτυγχάνεται από δύο μόνο μάτια.  

Φόρτιση   

Κρίσιμη συνιστώσα για την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων είναι η δημιουργία μιας απρόσκοπτης και εύκολης εμπειρίας φόρτισης, όπου κι αν επιλέξουν να ταξιδέψουν οι πελάτες μας. 

Οι ιδιοκτήτες Tesla μπορούν να απολαμβάνουν την ευκολία φόρτισης του οχήματός τους όπου κι αν βρεθούν. Είτε βρίσκεστε στο σπίτι, στο γραφείο είτε σε ένα μεγάλο οδικό ταξίδι, η Tesla εξασφαλίζει ότι είστε καλυμμένοι.  

Ο πιο απλός τρόπος για να φορτίσετε το Tesla σας είναι στο σπίτι. Τα Model S, Model X και Model 3 παρέχουν επαρκή αυτονομία για τα καθημερινά σας ταξίδια. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες οδηγούν κατά τη διάρκεια της ημέρας και αποκαθιστούν το επίπεδο φόρτισης τη νύχτα, ώστε να είναι πλήρως φορτισμένη η μπαταρία το επόμενο πρωί. Φανταστείτε πώς θα είναι να μην χρειάζεται να πάτε σε βενζινάδικο ποτέ ξανά.  

Στους σταθμούς με Superchargers, οι οποίοι σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από την Tesla, τα Model S, Model X και Model 3 φορτίζονται μέσα σε μερικά λεπτά αντί για ώρες.  Οι σταθμοί με Superchargers τοποθετούνται σε στρατηγικά σημεία, ώστε να μπορούν οι ιδιοκτήτες να οδηγούν από σταθμό σε σταθμό με ελάχιστες στάσεις. 

Οι σταθμοί βρίσκονται κοντά σε εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης ή ψυχαγωγίας, όπως εστιατόρια και καφετέριες δίπλα στον δρόμο, σημεία πρόσβασης Wi-Fi και εμπορικά κέντρα. Το δίκτυο των Superchargers καλύπτει σημαντικές διαδρομές στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.  

Υπάρχουν περισσότεροι από 18.000 Superchargers παγκοσμίως και πάνω από 5.000 από αυτούς βρίσκονται στην Ευρώπη, διανεμημένοι σε περισσότερους από 530 σταθμούς.