Ετοιμάζεται το Tesla Model S Plaid για το Pikes Peak (Video)


H εταιρεία Unplugged Performance προετοιμάζει το αγωνιστικό Tesla Model S Plaid με το οποίο θα λάβει μέρος στην εφετινή ανάβαση του Pikes Peak η οποία είναι η εκατοστή και θα γίνει στις 26 Ιουνίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/6/2022

Το «Pikes Peak International Hill Climb», όπως είναι η πλήρης ονομασία της φημισμένης ανάβασης στην πολιτεία του Κολοράντο, θα διεξαχθεί εφέτος για 100ή φορά. Όπως είναι αναμενόμενο, οι Αμερικανοί θα το γιορτάσουν με μεγαλοπρέπεια και οι συμμετέχοντες στον αγώνα θα ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Μεταξύ αυτών είναι η ομάδα της Unplugged Performance η οποία θα λάβει μέρος με ένα Tesla Model S Plaid ειδικά διασκευασμένο για την περίσταση. Το αγωνιστικό όχημα θα προσπαθήσει να διακριθεί και αποκτήσει τον τίτλο του ταχύτερου αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου στο Pikes Peak. 

H ομάδα είχε λάβει και το 2021 στον αγώνα και είχε τερματίσει στη δέκατη θέση της γενικής κατάταξης. Όπως ανακοινώθηκε, εφέτος στοχεύει ακόμα ψηλότερα και για τον λόγο αυτό έχει αναβαθμίσει τόσο την απόδοση όσο και το αεροδυναμικό πακέτο του αμαξώματος για να μπορέσει να κινηθεί ταχύτερα από τον χρόνο των 6’:57’’.220 που σημείωσε πέρυσι ο Randy Pobst, ο οποίος θα οδηγήσει και εφέτος.

Θυμίζουμε ότι την περυσινή χρονιά, η διαδρομή των 20 χιλιομέτρων είχε μειωθεί επειδή στο τελευταίο τμήμα της προς την κορυφή του βουνού υπήρχε ακόμα πάγος και χιόνι. Εφέτος, όλα δείχνουν ότι η ανάβαση θα διεξαχθεί στο ολικό μήκος της. Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε τις δοκιμές του Model S Plaid στην πίστα της Laguna Seca για να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες στις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου.