Fiat Multipla: «Επιστρέφει» και παίρνει εκδίκηση με εντυπωσιακή σχεδίαση (photos)


Το project ονομάζεται Re-Multipla και ουσιαστικά επιβεβαιώνει όσους ισχυρίζονταν για χρόνια ότι το Fiat Multipla ήταν απλά, πολύ μπροστά για την εποχή του.

  • ΦΩΤ.: MARCO MALTESE / INSTAGRAM
  • 12/2/2024

Είναι γεγονός ότι σε ένα υποθετικό top5 αυτοκινήτων που έχουν λοιδορηθεί ακραία για τη σχεδιαστική τους γραμμή, το Fiat Multipla θα ήταν σίγουρα εντός και ενδεχομένως να φλέρταρε με τις υψηλές θέσεις της λίστας.

Παρουσιάστηκε στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γερμανίας, το φθινόπωρο του 1997, ενώπιον ενός κοινού έκπληκτου από το ιδιαίτερο στυλ του αλλά και την ευρυχωρία του. Όσοι πρόλαβαν να το γνωρίσουν και κυρίως να συμβιώσουν μαζί του, μιλούσαν για ένα αυτοκίνητο αρκετά πρωτότυπο και πρακτικό, το οποίο ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του.

Αυτό ακριβώς είχε στο μυαλό του ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Marco Maltese ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει την ιδιαίτερη σχεδιαστική γραμμή στο σήμερα και το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό. Το project ονομάστηκε Re-Multipla και πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο παρουσιάζεται μέσω renderings. 

Τα κοινά σχεδιαστικά σημεία με τον πρόγονό του εμφανίζονται από κάθε γωνία που θα το παρατηρήσει κανείς. Οι πιο ενδιαφέρουσες προσθήκες είναι σίγουρα οι μεγάλοι τροχοί, οι πόρτες οι οποίες, κρίνοντας από τις λαβές, είναι suicide, αλλά και τα φωτιστικά σώματα τα οποία προεξέχουν από το αμάξωμα!

Δυστυχώς ο designer δεν παρουσίασε καμία φωτογραφία από το εσωτερικό, ωστόσο θα πρέπει να πάρουμε ως δεδομένο ότι έχει διατηρήσει την περίφημη διάταξη «3 και 3» για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες πατώντας ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένα Fiat Multipla με κινητήρα Corvette «σπάει τα χρονόμετρα» στην πίστα (video)

Το Fiat Multipla και τα άλλα μοντέλα με τρεις θέσεις στην πρώτη σειρά

Ο «Αρχιτέκτονας» που εμπνεύστηκε το πρώτο Fiat Topolino πριν από 87 χρόνια