GAC Space: Οι Κινέζοι αποκαλύπτουν το νέο υδρογονοκίνητο concept πολλαπλών χρήσεων (photos)


Η Κινεζική εταιρεία Guangzhou Automobile Group (GAC) αποκάλυψε το νέο πρωτότυπο όχημα πολλαπλών χρήσεων που φέρει την ονομασία Space και χρησιμοποιεί κυψέλες καυσίμου. 

  • 6/7/2022

Το νέο όχημα πολλαπλών χρήσεων της GAC ονόματι Space φέρει έναν κινητήρα υδρογόνου, όπως αποκαλύφθηκε στην παρουσίασή του στην Ημέρα Τεχνολογίας της εταιρείας, αποδίδει πάνω από 180 PS και 350 Nm ροπής, ενώ ο ανεφοδιασμός του με υδρογόνο απαιτεί περίπου 3-5 λεπτά. Η κατανάλωσή του κυμαίνεται στα 0.77 κιλά ανά 100 km ενώ μπορεί να διανύσει περίπου 650 km με ένα γέμισμα.

Εξωτερικά, το Space διαθέτει διαδοχικά φώτα πορείας, φωτεινή μάσκα και οροφή εμπνευσμένη από την Κινεζική αρχιτεκτονική

Το νέο MPV της Guangzhou Automobile Group είναι εξοπλισμένο με σύστημα αναγνώρισης προσώπου, που, σε συνδυασμό με το τιμόνι, μπορεί, σύμφωνα με την εταιρεία, να πάρει τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου, χαρίζοντας στον οδηγό μία ξεκούραστη εμπειρία. Στο εσωτερικό του, το Space είναι ευρύχωρο και διαθέτει ένα σαλόνι σχήματος L, θολωτά φώτα και σύστημα προβολής τριών επιπέδων. 

Το Space διαθέτει λειτουργίες για διαφορετικούς τύπους οδήγησης: Για παράδειγμα, η λειτουργία Bonfire Circle περιστρέφει τα εμπρός καθίσματα προκειμένου να κοιτούν τους επιβάτες του πίσω μέρους της καμπίνας. Η λειτουργία Tea Time Lounge ανασηκώνει την πόρτα του πορτπαγκάζ με σκοπό την «επέκταση των καθισμάτων», όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία.

Το δημιούργημα της Guangzhou Automobile Group πιθανότατα θα μείνει μόνο στα σχέδια, αλλά η εταιρεία ανακοίνωσε ο σχεδιασμός του εσωτερικού του θα αποτελέσει έμπνευση για κάποια από τα επόμενα μοντέλα της.