H Abarth γιορτάζει και μας δείχνει τον πιο γρήγορο «Σκορπιό» που έχει κατασκευάσει (photos)


Ανήμερα των 75ων γενεθλίων της, η Abarth δίνει στη δημοσιότητα ένας πλήρες φωτογραφικό πακέτο του νέου 600e Scorpionissima, με τους 240 ίππους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤ.: STELLANTIS
  • 31/3/2024

Στις αρχές του Φεβρουαρίου η Abarth προχώρησε στην αποκάλυψη της πρώτης εικόνας του νέου 600e στην κορυφαία έκδοση Scorpionissima με τους 240 ίππους. Πρόκειται για έκδοση λανσαρίσματος που θα απευθύνεται στους φανατικούς υποστηρικτές του Σκορπιού, θα συνοδεύευεται από πιστοποιητικό γνησιότητας και θα κατασκευαστεί σε μόλις 1.949 μονάδες, αριθμός που προέκυψε από το έτος ίδρυσης της εταιρείας.

Πριν από λίγες ώρες, ανήμερα των 75ων γενεθλίων της Abarth τα οποία συνδυάζονται με το Πάσχα των Καθολικών, η εταιρεία δημοσίευσε ένα νέο πακέτο με εικόνες του 600e, ενόψει και της πλήρης αποκάλυψης που έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Ιούνιο.

Στις νέες εικόνες αποκαλύπτονται περισσότερες λεπτομέρειες του μωβ αμαξώματος (Hypnotic Purple). Ειδικά το πίσω μέρος δείχνει εντυπωσιακό με τον τεραστίων διαστάσεων μαύρο διαχύτη που έχει ενσωματώσει τον Σκορπιό και «παντρεύεται» αρμονικά με τη μεγάλη αεροτομή στο τελείωμα της οροφής.

Παράλληλα αποκαλύπτεται και το εσωτερικό το οποίο, όπως και στην περίπτωση του Abarth 500e, είναι σχεδόν ίδιο με το αυτοκίνητο πάνω στο οποίο έχει βασιστεί. Αυτό που αλλάζει είναι κάποιες λεπτομέρειες που τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου, όπως η τοποθέτηση του Σκορπιού στο τιμόνι και οι χρωματιστές ραφές στα σπορ καθίσματα.

Χάρη στα 240 PS που αποδίδει ο ηλεκτρικός κινητήρας και περνούν τη δύναμη στον μπροστινό άξονα, το Abarth 600e Scorpionissima - το ισχυρότερο μοντέλο στην ιστορία της φίρμας - είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τα ιδανικά που ανέκαθεν χαρακτήριζαν τα μοντέλα της.

Για να πετύχει το σκοπό του το νέο Abarth χρησιμοποιεί μηχανικό μπλοκέ διαφορικό που μεγιστοποιεί την πρόσφυση και τη σταθερότητα, ενώ βελτιώνει το χειρισμό του αυτοκινήτου στην απαιτητική σπορ οδήγηση. Μέχρι σήμερα δεν έχουν ανακοινωθεί στοιχεία για τις επιδόσεις ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε έναν χρόνο κοντά στα 6 sec.

Η μπαταρία αναμένεται να είναι η ίδια με αυτή που βρίσκουμε στη στάνταρ έκδοση (51 kWh ωφέλιμη) ωστόσο οι υψηλές επιδόσεις θα περιορίσουν ένας μέρος της αυτονομίας η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι κοντά στα 320 km. Για περισσότερες λεπτομέρειες θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επίσημη παρουσίαση τού νέου ηλεκτρικού μοντέλου της Abarth, στις αρχές του καλοκαιριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Abarth γιορτάζει 75 χρόνια ζωής με ειδική έκδοση αφιερωμένη στον T-Jet κινητήρα

A112 Abarth: Το τελευταίο «τσίμπημα» του Carlo Abarth

Η διάσωση του στρατιώτη… Fiat-Abarth 850 TC (photos)